Sport

Sviktet i finaleomgangen - Forfang beste norske på niendeplass

Ny nedtur for de norske hoppgutta.

Johann André Forfang ble nummer ni i søndagens hopprenn i Willingen.
  • sindre.trygsland@ntb.no

Johann André Forfang og Robert Johansson lå godt an, men sviktet i finaleomgangen. Ryoyu Kobayashi vant verdenscuprennet i Willingen overlegent.

Forfang og Johansen var henholdsvis nummer fem og seks etter første omgang. Med det hadde de heng på pallen i søndagens storbakkerenn, men etter pause fikk de det ikke til å stemme.

Som lørdag ble Forfang beste nordmann og la seg inn på en 9.-plass.

– Det var en veldig bra start i 1. omgang, men vi klarte ikke å avslutte på samme måte. Forfang viste positive tegn, men fikk det ikke til å stemme i 2. omgang, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Strammet grepet

Seieren gikk til Kobayashi. Japaneren knuste konkurrentene, vant med over 20 poeng og er storfavoritt i VM. Kobayashi festet samtidig et enda strammere grep om verdenscupen sammenlagt. Markus Eisenbichler fra Tyskland ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til polske Piotr Zyla.

Dermed ble det ikke en etterlengtet opptur for de norske herrehopperne. Lørdag var det en svak laginnsats med Forfang som beste på 10.-plass. Søndag var det altså litt bedre, men ikke noe å juble for.

  • LES OGSÅ: Lundby med bakkerekord og ny seier i Oberstdorf

Halvor Egner Granerud ble nest beste nordmann på 14.-plass, mens Robert Johansson til slutt ble nummer 15.

Anders Fannemel, Marius Lindvik og Thomas Aasen Markeng hoppet alle for dårlig til å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Sitter ikke

Neste for de norske hopperne nå er VM i Seefeld. Der må de løfte seg om det skal bli norske medaljer. Mandag tas VM-troppen ut, og Stöckl får en tøff jobb med å velge ut sine menn.

– Teknikken sitter ikke 100 prosent for tiden. Alle styrer litt for mye med sitt istedenfor å la ting skje. Ting stemmer ikke, sier Stöckl om de siste ukene.

Han avventer situasjonen med Daniel-André Tande og Andreas Stjernen, som begge sliter med skader, før troppen tas ut. Men han håper å få duoen klar til verdensmesterskapet.

– Stjernen har begynt å hoppe igjen, det er positivt. Vi må vente med Tande og ta en avgjørelse med medisinsk apparat før vi lar han hoppe.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Johann André Forfang
  3. Alexander Stöckl