Sport

Kristoff vraker Giro d’Italia og Tour of Norway - velger USA

Katjusa-proffen skal sykle åttedagersrittet Tour of California i mai neste år.

FLYKTER TIL VARMEN:  Alexander Kristoff forlater førjuls-Stavanger til fordel for spanske Calpe de neste 14 dagene. Her på Strandkaien mandag formiddag. Foto: PÅL CHRISTENSEN

STAVANGER (Aftenbladet): Tirsdag reiser Kristoff og lagkamerat Sven Erik Bystrøm på sesongens første treningsleir med Team Katjusja i spanske Calpe. Der skal vårsesongen planlegges i detalj, men 28-åringen har likevel brorparten av opplegget klart.

— Ja, jeg kopierer stort sett årets program fram til alle vårklassikerne er unnagjort. Det vil si at konkurransesesongen starter i Qatar i februar, sier Kristoff til Aftenbladet.

Les også

TV 2 med ny sykkelavtale

Mandag var han frontfigur da Tour des Fjords undertegnet en ny sponsoravtale med Santander Bank i millionklassen. Det gjør at vestlandsrittet, som i 2016 går i månedsskiftet august/september, øker sitt totalbudsjett fra 15 til 20 millioner kroner.

— Sammen med Stavanger Oilers er vi vel de eneste på idrettssiden som øker sponsorbudsjettet i vanskelige tider. Det er vi stolte av, sier rittdirektør Roy Hegreberg.

Legger listen høyt

Både Kristoff og Katjusja stiller i Tour des Fjords, men 2016-utgaven av Tour of Norway vil gå uten den norske sprintstjernen i 2016.

Les også

Han kan spise opp til 8000 kalorier om dagen

— Vi har diskutert fram og tilbake hva vi skal satse på, men akkurat nå ser det ut for at det blir Tour of California for meg i mai neste år. Jeg har gode erfaringer herfra og tror det er et ritt som passer meg bra, sier han til Aftenbladet.

Tour of California starter i San Diego 15. mai og avsluttes i Sacramento søndag 22. mai. I løpet av disse dagene skal rytterne gjennomføre åtte etapper. Tour of Norway går i samme tidsrom, fra 18. – 22. mai.

— Det er klart det blir vanskelig for meg å kopiere 20 seiere fra 2015-sesongen neste år, spesielt fordi jeg mister sjansen til etappeseiere i Tour of Norway. Men vi legger listen høyt og stiler mot å bli enda bedre, sier Kristoff.

Ørn med på laget

Han får et enda tettere samarbeid med sin stefar Stein Ørn i 2016. — Stein blir med oss på den første treningsleiren i Spania de neste 14 dagene, og også på treningsleiren i Spania i januar. Neste sesong er det ikke bare Sven Erik (Bystrøm) og meg som skal følge hans opplegg, men hele Katjusja-laget. Det har jo fungert veldig bra, sier Kristoff.

Les også

Kristoffs trener har signert for Katjusja

Han skal feire julen i Stavanger, men stikker til Gran Canaria i romjulen.

— I november har det handlet mye om styrke- og basistrening innendørs, og nå drar vi til Spania for å trene mengde på sykkelen. Det blir en tøff leir, men jeg gleder meg likevel til å treffe laget igjen, sier han.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff