UCI-presidenten lover rask avgjørelse i Froomes dopingsak

Lover å ha svaret klart før årets Giro d’Italia.

I FOKUS: Chris Froomes «doping» vil få en avgjørelse innen starten på Giro d'Italia i mai.

En avgjørelse i dopingsaken mot Chris Froome vil ifølge UCI-president David Lappartient falle før starten av årets Giro d'Italia i mai.

Det kommer fram i et intervju med Lappartient i den sveitsiske avisen Neuen Züricher onsdag. Froome hadde unormalt høye verdier av stoffet salbutamol etter seieren i fjorårets Vuelta a España. Stoffet i seg selv er ikke forbudt, men den firedoble vinneren av Tour de France hadde dobbelt så høye verdier som tillatt.

Salbutamol er et virkestoff i astmamedisiner. Det var det samme stoffet som gjorde at Martin Johnsrud Sundby ble utestengt av Det internasjonale skiforbundet (FIS) i to måneder i 2016.

– Froome er ikke som alle andre syklister. Han har mer penger, han kan hente inn flere eksperter til å snakke sin sak, og han kan komme med flere nye saksopplysninger, sier Lappartient.

– Vi kan ikke bare feie saken av bordet. Det er på tide å løse den raskt for å opprettholde utøverens rettigheter, sier UCI-presidenten.

Les også

Tour de France-legende fnyser av mulig Froome-forklaring: – Latterlig

Reaksjoner

Han har også forståelse for at den tyske syklisten Tony Martin har vært kritisk overfor Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Han har satt spørsmålstegn ved hvorfor Froome ikke er utestengt og snakker om dobbeltmoral.

– Det er ingen spesialbehandling for Froome. Det har vi forklart overfor Martin, sier Lappartient.

Froome har slitt med astma siden barndommen, men ifølge laget hans, Sky, økte han dosen innenfor det lovlige i dagene før han ble testet.

32-åringen vant i september Vuelta a España og ble den første til å vinne Tour de France og det spanske storrittet i én og samme sesong siden Bernhard Hinault i 1978.

Hvis Froome skulle vinne Giro d'Italia, som starter i Jerusalem 6. mai, vil han bli den første syklisten som har seirer i alle tre Grand Tour-rittene.