Kristoffersen må vente på super-G-debuten

Rennet i bulgarske Bansko lørdag snødde bort.

Henrik Kristoffersen skulle kjøre super-G i verdenscupen lørdag, men rennet ble avlyst på grunn av kraftig snøfall.

Mennenes verdenscuprenn i super-G lørdag ble avlyst. Årsaken er kraftig snøfall i Bansko natt til lørdag i tillegg til dårlig værprognose.

Henrik Kristoffersen var en av sju nordmenn på startlista i rennet i det bulgarske vintersportsstedet. Han skulle for første gang kjøre et fartsrenn i verdenscupen alpint, men den debuten må vente. 30 centimeter nysnø og varsel om fortsatt snøvær gjorde at løypa ikke kunne prepareres.

Kristoffersen kjørte fredag super-G som del av kombinasjonen i Bansko. Der endte han på 16.-plass i et renn vunnet av Alexis Pinturault.

Kjetil Jansrud, Adrian Smiseth Sejersted, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Stian Saugestad og Bjørnar Neteland skulle også deltatt i lørdagens renn.

FIS opplyste lørdag ettermiddag at det avlyste rennet ikke vil bli erstattet fordi det ikke er rom i terminlista for ekstra renn. Storslalåmrennet som ble avlyst i Garmisch-Partenkirchen forrige uke erstattes heller ikke.

Det er to gjenværende super-G-renn denne sesongen, i Kvitfjell neste helg og i verdenscupfinalen i Soldeu 14. mars. Bare ni poeng skiller de fire beste i super-G-cupen. Vincent Kriechmayr leder tre poeng foran Matthias Mayer, seks foran Dominik Paris og ni foran Aleksander Aamodt Kilde.

Det er storslalåm i Bansko søndag.

(©NTB)