Sport

Norge på fjerdeplass i kombinert-hopp: - 27 sekunder er ganske lite før langrennet

Jarl Magnus Riiber fikk det heller ikke søndag helt til i hoppbakken. Han og Jan Schmid er på 4.-plass før langrennet i lagsprinten, 27 sekunder bak Tyskland.

Jarl Magnus Riiber og Norge må hente inn 27 sekunder på Tyskland etter hopprennet.
  • sjur.natvig@ntb.no

Individuell sølvvinner Schmid hoppet 127,5 meter, mens Riiber landet på 123 meter.

Det tyske laget med Fabian Riessle og individuell verdensmester Eric Frenzel imponerte i bakken. De hoppet henholdsvis 130 og 128 meter og går først ut i langrennet, men det er ikke mye som skiller.

Japan (Akito Watabe og Yoshito Watabe) går ut åtte sekunder bak, Østerrike (Bernhard Gruber og Franz-Josef Rehrl) 22 sekunder og Norge 27 sekunder. Det ligger an til en spennende kamp om medaljene.

Les også

  1. VM-sølvvinneren gjør sitt beste for å unngå oppmerksomhet: – Dette er et mareritt for meg

  2. Graabak vraket fra lagsprinten: – Han ble forbannet

Jan Schmid i svevet i hopprennet i lagsprinten i kombinert i VM søndag. Norge er nummer fire før langrennet. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix

– Det var et steg ned fra treningen i går. Det er kjedelig å gå opp og måtte være forsiktig og ikke fleske til som jeg vanligvis gjør, men 27 sekunder er ganske lite før langrennet, sa Riiber til NRK.

– Jeg er ganske godt fornøyd. Det var et normalt hopp, og det er det viktigste i en lagkonkurranse. Da skal man ikke prøve på noe hokus pokus og havarere, sa Schmid til NRK og uttrykte at han ser lyst på sjansene før langrennet.

– Det blir et veldig spennende langrenn, og vi er optimistiske. Vi er godt forberedt på langrennet og skal være med å kjempe, helst om gullmedaljen, sa sportssjef Ivar Stuan.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Ski-VM 2019