Sport

Froome viste superkrefter

Vant den sjuende knalltøffe etappen av Critérium du Dauphiné.

KNUSTE KONKURRENTENE: Chris Froome vant sjuende etappe i Critérium du Dauphiné lørdag. Her fra et tidligere ritt denne sesongen.

Chris Froome kvittet seg med konkurrentene i den siste stigningen og vant den sjuende knalltøffe etappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné lørdag.

Det ble som ventet sammenlagtkandidatene som gjorde opp om seieren på den 155 kilometer lange etappen fra Montmélian til Saint-Gervais Mont Blanc.

Med få kilometer igjen å sykle, satt bare Chris Froome og BMC-rytter Tejay van Garderen igjen i front, og med to kilometer igjen takket Froome også amerikaneren for følget.

Froome kunne triumferende strekke hendene i været da han passerte målstreken, men måtte se at det manglet noen sekunder på å ta den gule ledertrøya. Den stakk van Garderen av med. Amerikaneren leder nå rittet med 18 sekunder på Froome.

Hyllet lagkameratene

– Jeg kunne ikke vært gladere nå. Lagkameratene kjørte nesten over evne i dag og gjorde denne etappen så hard som mulig for alle de andre. De var fantastiske, og jeg kan ikke takke dem nok, sa Froome.

Han ble møtt av kona da han passerte målstreken.

– Det fikk meg til å yte litt ekstra, smilte briten.

De store taperne på lørdagens etappe var spanske Alejandro Valverde og fjorårets Tour de France-vinner Vincenzo Nibali. Movistar-rytter Valverde kom i mål over to minutter bak teten, mens Nibali passerte målstreken ytterligere to minutter lenger bak.

Les også

Nå må Kristoff på «slankekur»

Avsluttes søndag

Langt mer fornøyd var garantert sørafrikanske Louis Meintjes. Edvald Boasson Hagens lagkamerat i MTN-Qhubeka tok tredjeplassen, slått med 40 sekunder av Froome.

Også spanske Joaquim Rodríguez, lagkamerat ned Alexander Kristoffs i Katjusja, viste tegn til Tour de France-form med sin femteplass.

Critérium du Dauphiné avsluttes med en 156,5 kilometer lang etappe fra Saint-Gervais Mont Blanc til Modane Valfréjus søndag. Også den er av det tøffe slaget. I den drøyt åtte kilometer lange stigningen opp til mål vil trolig Chris Froome gå til angrep på van Garderen i kampen om sammenlagtseieren.

– Løpet er ikke over før det er over, sa Froome.

Edvald Boasson Hagen trillet i mål til 113.-plass på lørdagens etappen. Han var slått med nesten 27 minutter.

(©NTB)

Les også

  1. Lance Armstrong: - Jeg er som Voldemort

  2. Hamilton: - Jeg er uønsket i sykkelsporten

  3. Lance Armstrong frykter rettssaken: - Jeg risikerer å bli ruinert