Denne mannen slo OL-mesteren

Magnus Krog sterkere enn Jørgen Graabak i norgescupåpning.

VANT I NORGESCUPEN: Magnus Krog slo OL-mester Jørgen Graabak. Her fra vinterens OL.

— Han må trene mer på langspurt, fleipet Magnus Krog etter å ha slått den dobbelte OL-mesteren Jørgen Graabak under norgescupåpningen i kombinert i Orkdal fredag.

Landslagstrioen Graabak, Krog og Magnus Moan gjorde opp om seieren i rulleskirennet etter hopping i K68-bakken i Knyken skisenter.

Krog hadde dårligst utgangspunkt etter hoppingen, men var til gjengjeld sterkest da det skulle spurtes om seier.

— Jeg visste at Jørgen er sterk i spurten, og min eneste mulighet var en langspurt. Den taktikken fungerte perfekt i dag, og jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, sa Krog.

Bronsevinneren fra Sotsji-OL er klar over at Graabak liker dårlig å tape i spurten, og han synes det var ekstra hyggelig å slå OL-mesteren på hans egen hjemmebane i Trøndelag.

BLE SLÅTT: Jørgen Graabak.

— Magnus imponerte stort på slutten i dag, og gutta fikk matchet hverandre skikkelig, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.Hele norgeseliten deltar i helgens norgescuprenn som arrangeres i forbindelse med landslagets samling og en rekruttcamp. Til å matche det norske landslaget er det internasjonalt besøk fra Estland med blant andre to av deres toppløpere.

Fredag vant Krog foran Graabak og Moan, mens esteren Han Hendrik Piho ble nummer fem. Stortalentet Emil Vilheimsen fra Mosjøen imponerte med femteplass. (©NTB)