Bjørgen om Lundby-gullet: - Det er imponerende

Marit Bjørgen er imponert over hopperen som sørget for Norges andre gull i Pyeongchang.

IMPONERT: Marit Bjørgen og Ragnhild Haga møtte norsk presse før torsdagens ti kilometer friteknikk. Skidronningen fra Rognes var utrolig imponert over Maren Lundby som vant gull i hopp.
  • Anne-Marit Dahl

PYEONGCHANG: Mandag ettermiddag norsk tid vant Maren Lundby gull i hopp normalbakke. Det var Norges aller første OL-gull i hopp for kvinner.

– Jeg må si det er imponerende det hun gjorde. Hun var en gullfavoritt, men man skal jo levere og innfri, sier Marit Bjørgen som selv skal i aksjon i OL på torsdagens ti kilometer fri teknikk neste gang.

Les også

Her startet gulleventyret: – Jeg trynet i annethvert hopp

INNFRIDDE: Maren Lundby innfridde favorittstempelet og vant et historisk OL-gull for Norge i hoppbakken for kvinner.

Favorittstempel

Bjørgen vet alt om å stille til start som favoritt. Selv åpnet hun OL med å vinne sølv på 15 km skiathlon bak den svenske yndlingen Charlotte Kalla.

– Å innfri så til de grader… Det er veldig sterkt, mener Bjørgen om Maren Lundbys prestasjon.

Tilskuer til sprinten

Tirsdagens sprintdramatikk på Alpesnia skiarena går uten 37-åringen.

– Jeg gleder meg til å følge løpet. Valget om å stå over sprinten har jeg tatt for lenge siden, og jeg har ikke brukt mer energi på det. Vi har fire gode løpere til start som kan kjempe om medalje, og Maiken (Caspersen Falla red.anm.) er en gullkandidat, sier Bjørgen.

SØLV: Marit Bjørgen åpnet OL med å vinne sølv. Hun har tror hun har sin beste gullsjanse på avslutningsdistansen 30 km klassisk fellesstart, men vil være med å kjempe på torsdagens 10 km fristil også.
Les også

Bjørgen bekreftet den kryptiske meldingen etter OL-sølvet

Les også

Her er Marit Bjørgens 13 treningstips

SPRINTFAVORITTER: Marit Bjørgen mener Johannes Høsflot Klæbo er klar gullfavoritt på tirsdagens sprint, men holder også Emil Iversen som en medaljekandidat.

To trønderske medaljekandidater

Hun er sterk i troen på at det kan bli en god norsk dag på langrennsarenaen – også på herresiden.

– Johannes (Høsflot Klæbo red.anm.) er jo absolutt en gullkandidat. Det blir spennende å følge ham. Og Emil Iversen er også god nok for pallen, mener Marit Bjørgen.