Sport

Lihaug klar for historisk proffboksestevne på Sotra

23. mars skal Tim-Robin Lihaug gå tittelkamp på hjemmebane.

HJEMMEBOKSER: Tim-Robin Lihaug skal for første gang bokse på hjemmebane.
  • Mads Bøyum

Fredag bekrefter proffbokseren at han skal bokse om IBAs interkontinentale tittel i Sotra Arena, ikke langt fra 26-åringens barndomshjem.

Da BT skrev om kampen torsdag ønsket ikke Lihaug å kommentere saken.

– For meg har dette vært en barndomsdrøm. Jeg har egentlig to: Å bokse på Sotra, og å bli verdensmester, uttaler han i en pressemelding fredag.

Finsk motstand

Den 23. mars går første del av drømmen i oppfyllelse, når bokseren fra Hjelteryggen møter finske Timo Laine. En seier vil kunne ta ham et steg nærmere målet om en VM-kamp.

Lihaug beskriver sin motstander som rutinert og god bokser med god erfaring fra store kamper.

– Dette handler om det samme for ham som for meg: å gi karrieren en god oppsving igjen, uttaler Lihaug, som ikke har vært i ringen siden juni 2018.

Tidligere proffbokser og boksetrener Thomas Hansvoll er sentral i arbeidet med stevnet, der Lihaug topper plakaten. Han forventer også en tøff kamp for Lihaug.

I Sotra Arena har det vært arrangert store idrettsarrangementer, men aldri tidligere proffboksing. I denne delen av landet har Cecilia Brækhus’ «hjemkomst» til Koengen i 2017 vært det klart største stevnet.

UNGDOMSMESTER: I 2014 vant Lihaug dette mesterbeltet.

18 seirer

Lihaug har vært en av Norges ledende proffboksere på herresiden de siste årene. Han har gått 22 kamper og vunnet 18 av dem – en av dem sikret ham et ungdomsmesterbelte. To ganger tidligere har han bokset i Norge, en gang i Arendal og en i Oslo.

For en tid tilbake ble det slutt på samarbeidet med Lihaug og de mektige promotorene i Team Sauerland, som også lenge hadde Cecilia Brækhus i stallen, og Lihaug har siden satset på boksingen fra Norge.

Etter et vanskelig 2017, vant Lihaug begge sine kamper i fjor. Nå satser han på at en skikkelig hjemmekamp skal gi karrieren hans et ordentlig løft.

Les også

  1. Vi ba 16 av våre idrettsstjerner om å kåre sitt beste minne fra 2018. Dette svarte de

  2. Soltvedt om Branns nye spiss: – En overgang med lite risiko og lite penger involvert

Les mer om

  1. Boksing
  2. Tim-Robin Lihaug