I denne spanske gymmen har Brækhus ladet opp i det stille

Fredag smeller det i Oslo Spektrum. Cecilia Brækhus er klar - sies det.

INNGANGEN: Slik så inngangen til The Ring Boxing Club i spanske Torrevieja ut da BT besøkte stedet for to år siden. Der har Brækhus ladet opp til kampen mot svenske Klara Svensson i Oslo Spektrum 24. februar.

Kommende fredag går Cecilia Brækhus i ringen mot svenske Klara Svensson i Oslo Spektrum.

Det har lenge vært stille fra Bergens mesterbokser.

Brækhus har over tid sagt nei til mediehenvendelser, for å bruke alle sine krefter på oppkjøringen til kampen mot Svensson.

– Var slått ut

Ifølge søketjenesten Atekst har ikke Brækhus latt seg intervjue siden en sak fra NTB, publisert 13. januar. Hun har ikke uttalt seg siden pressemeldingen om sykdommen som utsatte stevnet for en snau måned siden. Også i sosiale medier, der Brækhus har en enorm følgerskare, har det vært uvanlig stille fra henne.

Mandag er det slutt på å være taus - da stiller hun og Svensson til pressekonferanse i Sverige.

SISTE SEIER: Slik jublet Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks

– Etter pressekonferansen går det slag i slag, så vi får nok høre mer fra henne, sier Morten Andreassen, daglig leder i Brækhus’ First Lady-selskap.

Han fortsetter:

– Cecilia ble slått ut av influensa. Det gjør nok at hun i enda større grad har fokusert på å bli frisk og komme tilbake i god form. Hun har fått være i fred og melder om at den strategien har fungert.

Spanske forberedelser

Mye av treningen har Cecilia Brækhus gjort i Spania. Som til den forrige kampen, mot Ann-Sophie Mathis i oktober, foregår mye av oppladningen i Torrevieja. Der trener Brækhus i The Ring Boxing Club.

Den norske trenerveteranen Ulf Johansen bor i området og har brukt fasilitetene i mange år. Både til den kommende og den forrige Brækhus-kampen, har han fungert som tilrettelegger for treningsleiren. Johansen ønsker ikke å uttale seg, verken om Brækhus’ kampforberedelser eller fasilitetene hun har benyttet til trening.

– Er i toppform

Selve treningsarbeidet til Brækhus har Johnathon Banks ledet, og en av Brækhus’ sparringspartnere har vært hennes tidligere motstander Chris Namus. Iben Tjessem, som hjelper Brækhus med mediehåndtering, viser til Morten Andreassen for kommentarer.

– Ting går veldig bra på alle fronter. Cecilia er i toppform. Det er tilbakemeldingen fra Spania, sier Andreassen.

Gymmen Brækhus har brukt i spanske Torrevieja, kunne sett fra utsiden fungert som kulisse i spillefilm. Et stort portrett av den fiktive boksehelten Rocky Balboa (Sylvester Stallone), dominerer veggen ved inngangsdøren. Innenfor den venter en stor og åpen sal med boksering og annet utstyr.

– Ikke fancy gym

Bergens og Norges beste mannlige proffbokser, Tim-Robin Lihaug, hadde Torrevieja som base for treningsleirene sine i flere år og brukte gymmen hyppig når han ladet opp til kamp.

INNGANGEN: Slik så inngangen til The Ring Boxing Club i spanske Torrevieja ut da BT besøkte stedet for to år siden.

– Det er ikke en fancy gym, men man har alt man trenger for boksetrening der, sier Lihaug, som også skal i aksjon i Oslo fredag.

Tror det blir utsolgt

En uke før boksestevnet, opplyser Morten Andreassen at rundt 85 prosent av billettene er solgt. De billigste plassene koster 590 kroner. Noen få billetter, svært nær ringen, koster nesten 4000 kroner.

– Vi regner med at resten av billettene blir solgt den siste uken. Uansett synes vi det er fantastisk bra, og det har gått overraskende fint med arrangementet etter at det ble utsatt, sier Andreassen.

Han forteller at målet er å gjennomføre et enda strammere stevne enn i oktober, med færre pauser og mindre dødtid. Denne gangen blir det fire proffkamper, mot to sist. Bare Kevin Melhus har trukket seg av bokserne som opprinnelig skulle gå kamp i Spektrum.

– Siden vi gjør dette for andre gang, har vi litt erfaring å flyte på. Derfor føler vi det går litt bedre enn sist, forhåpentlig med en enda bedre publikumsopplevelse som resultat, sier Morten Andreassen.