Sport

Olympiatoppen slår full alarm: «Hold avstand til utøverne»

Noro-viruset herjer i OL-leiren. - Absolutt alle må unngå nærkontakt og hilsing, skriver Olympiatoppen.

Johannes Høsflot Klæbo og Tor Arne Hetland på fredagens pressetreff i Pyeongchang. De norske utøverne og trenerne holdt god avstand til norske journalister og fotografer.
  • Olav Rege Olsen
  • Kurt B. M. Haugli
    Aftenposten

PYEONGCHANG: Så langt har antall rammede kommet opp i 128. Det opplyste OL-arrangørene i en pressemelding torsdag kveld.

Den norske leiren gjør sitt ytterste for å unngå at det hissige viruset skal ramme utøvere og ledere.

Så langt har ingen nordmenn blitt meldt smittet. Derimot har den svenske treneren, nordmannen Ole Morten Iversen, blitt isolert fra den svenske troppen på grunn av omgangssyke.

Les også

Noro-viruset fortsetter å spre seg i OL-området

Ytterst forsiktige

«Vi har informasjon som tilsier at vi ser oss nødt til å løfte forsiktighet og beredskap knyttet til sykdom til aller øverste nivå. Det betyr at absolutt alle, også vi i troppen, må unngå nærkontakt og hilsing», skriver pressesjef i Olympiatoppen, Halvor Lea, i en melding til norske medier fredag.

Les også

47 russiske anker avvist – OL-drømmen knust for utøverne

Han ber journalister og fotografer holde seg på avstand under møte med utøverne.

– Vi må be om ytterst forsiktighet på medietreffene og unngå nærhet til utøverne. Hold diskret avstand, er dere greie. Det samme vil vi gjøre, skriver han videre.

Rolig toppidrettssjef

Noroviruset fører i mange tilfeller til omgangssyke og diaré og det er svært smittsomt mellom mennesker og kan smitte også via mat og drikke. Håndhygiene er alfa og omega for å unngå spredning av smitten.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø tar foreløpig situasjonen med ro.

– Vi har ikke gjort annet internt enn å minne om hygienereglene. Det er ingen i troppen, verken av utøvere eller ledere som er blitt syke, sier Øvrebø til Aftenposten.

Les mer om

  1. OL