Hoelgaard etter skrekkvelten: – Jeg var ekstremt heldig

En mørbanket Daniel Hoelgaard satser på å være raskt tilbake på sykkelen etter uhellet i Australia.

Daniel Hoelgaard, her fra VM i Bergen sist høst, fikk et tøft møte med asfalten i Tour Down Under.
  • Anders Boine Verstad

– Jeg har ikke brukket noe, og jeg var ekstremt heldig. Jeg må ha en god fallteknikk siden jeg ikke brakk et eneste bein i ulykken, sier Hoelgaard til Aftenbladet på telefon fra Australia.

Velten skjedde rundt 300 meter fra mål under tirsdagens første etappe i Tour Down Under.

Hoelgaard lå godt fremme i feltet da han dundret i bakken i rundt 60–70 kilometer i timen. Ifølge ProCycling.no ble nordmannen liggende på bakken og holdt seg til skulderen etter velten.

Les også

Les også: Norsk proffsyklist falt stygt i Australia

Bak til venstre ser man Ålgård-gutten Daniel Hoelgaard gå i asfalten og få et ublidt møte med reklamebannerne på oppløpet.

Fryktet det verste

Etter uhellet ble en forslått Hoelgaard kjørt til sykehus for en legesjekk. Det ble konstatert at han ikke hadde brukket noe.

Likevel ble han lagt i narkose da sårene skulle renses.

Prognosene for comebacket på sykkelen er gode, men det er fortsatt uvisst når 24-åringen kan sette seg på sykkelen igjen.

– Når jeg gikk ned for telling tenkte jeg at dette ikke kom til å gå bra, sier FDJ-rytteren.

I første omgang handler det om å få 24-åringen tilbake til Norge. Rytteren og laget har vært i kontakt med forsikringsselskap for å få dekket hjemreisen.

– Nå føles det ganske greit og jeg har fått smertestillende. Jeg kjenner ikke smertene nå, men jeg regner med at de kommer snikende etter hvert, sier Hoelgaard fra sykesengen.

Les også

Skadet i proffdebuten: Her går det galt for Kristoffer Halvorsen

Alexander Kristoff (t.v.) og Daniel Hoelgaard syklet VM sammen i 2016.

Ikke preget etter velten

Heldigvis går ingen ritt i vasken for Hoelgaard. Rittprogrammet hans etter Tour Down Under tilsa at han ikke skulle konkurrere før om en måned.

Da venter todagersrittet Tour du Haut-Var (fra 17.- til 18. februar) og den 70. utgaven av vårklassikeren Kuurne-Brussel-Kuurne (25. februar).

– Jeg har hatt en del slike velt tidligere. Jeg tror ikke det kommer til å prege med noe særlig, men det vet man ikke før man er tilbake på sykkelen igjen, sier Hoelgaard.

Hjemmesyklisten Caleb Ewan var raskest i spurten på onsdagens 148,6 kilometer lange etappen fra Unley til Stirling på 2.-etappe i Tour Down Under. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to.

Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan. Den eneste nordmannen som nå er igjen i feltet er Truls Engen Korsæth fra Astana.