Sport

Lunde Haraldsen har glemtUkraina-marerittet

<p>Katrine Lunde Haraldsen sier hun ikke husker gamle kamper så godt. Det kan være en fordel før matchen i håndball-EM mot Ukraina i kveld...</p>

Kalovac, Kroatia 200312102. Håndball VM 2003, kvinner. Gruppe C. Norge - Ukraina 29-30 (12-15). De ukrainiske spillerne jubler i bakgrunnen mens de norske spillerne Katrine Lunde (9) og Gro Hammerseng er på vei ut av banen etter at Norge i åpningskampen tapte mot Ukraina. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Foto: Holm, Morten

 • Arne Hole

BEOGRAD (Ap.no): I 2003 fikk Katrine Lunde Haraldsen sin første mesterskapskamp. Stedet var Kroatia, det var VM og motstander i åpningskampen var Ukraina.

For første og eneste gang i karrieren var Marit Brevik litt overmodig. Hun ville ha i gang mesterskapsdebutantene. En av dem var Katrine Lunde Haraldsen.

 • Direkte kl 18.15: Norge — Ukraina

— Var det min mesterskapsdebut? Jeg husker ikke kamper så godt fra hverandre, sier Katrine og slipper således å entre Kombank Arena lørdag kveld med et dårlig minne.

Ukrania vant 30-29, og det tapet red Norge som en mare gjennom hele mesterskapet.

Vi kom ikke til semifinalen, og VM endte med at Norge skulle spille mot Spania om femteplassen – den siste plassen som ville gi OL-deltagelse i Athen. Det ble et nytt ettmålstap, og OL året etter gikk uten Norge. Marit Breiviks og assistent Thorir Hergeirssons bitreste minne.

Ble byttet ut

- Sto jeg hele kampen? spør Katrine og prøver å tenke seg ni år tilbake. Ble jeg ikke byttet ut?

Jo, Katrine sto første omgang. Etter 12-15 ved pause kom Cecilie Leganger inn. Men Ukraina var ikke noe dårlig lag, og til tross for at Breivik kjørte på med det beste hun hadde, greide Norge bare å kappe inn to av de tre målene.

— Jeg skal gjøre alt jeg kan for å spille en god kamp mot Ukraina – hvis jeg skal spille. Jeg har stor forståelse for at Thorir kanskje vil prøve Silje (Solberg). Vil han det, skal jeg gjøre alt for å støtte henne. Og da håper jeg at hun spiller bra. Det er best å sitte på benken når andre spiller godt. Men jeg håper å få spille litt selv også, sier Katrine, som gjerne står 60 minutter i hver kamp.

Husker to

Om Katrine ikke husker kamper, så husker hun spillere veldig godt. Der ligger litt av hemmeligheten bak hennes gode spill. Hun husker skytternes favorittaksjoner. Men når det kommer til navn, er ikke hukommelsen så god.

— De har to gode skyttere. Hun lange (Anastasia Pidpalova – 1,92) og hun som spiller i Ungarn (Olha Nikolajenko i Budapest). Dem har jeg møtt mange ganger, sier Györ-målvakten.

Og i sine tre EM-kamper mot Ukraina har Katrine aldri tapt.

Men Thorir Hergeirsson stater kanskje med debutanten Silje Solberg fra Stbæk denne gangen? For nå er Norge klare for hovedrunden med full poengpott, mens Ukraina allerede er slått ut.

Konsekvensene kan ikke bli så store som i 2003...

Les også

 1. Kapteinen glad for at ingen ble skadet

 2. Løke elsker å spille mot kjemper

 3. Har klokkertro på søster Kristine

 4. Heiet på lagvenninnen fra sofakroken

 5. Ordknapp Lunde om Lunde Haraldsen

 6. - De tettsittende greiene funker ikke for meg

 7. Bøhn: - Må nok pakke kofferten ved nyttår

 8. Mer enn én million fulgte håndballjentene

Les mer om

 1. Håndball