Kristoffersen måtte ta til takke med 2. plass etter sveitsisk superomgang

Ledet etter 1. omgang, men sveitser kjørte seg opp fra 7. plass til seier.

Med startnummer 2 kjørte Henrik Kristoffersen inn til en klar ledelse i Kranjska Gora. Men han klarte ikke å ta vare på ledelsen.
  • Roar Lyngøy

Henrik Kristoffersen viser storform på tampen av sesongen. Han vant lørdagens storslalåm, og dagen etter tok han en klar ledelse i 1. omgang av slalåmrennet i Kranjska Gora.

Nordmannen var 57 hundredeler foran italienske Manfred Moelgg og 62 foran franske Alexis Pinturault. Østerrikeren Marcel Hirscher var helt nede på 6. plass, 81 hundredeler bak Kristoffersen.

Les også

Kristoffersen i storform, tok klar ledelse i slalåm

I særklasse

Sveitsiske Ramon Zenhaeusern leverte en strålende 2. omgang etter å ha vært nummer syv etter den første. Det var hans tid Kristoffersen skulle bryne seg på, etter at alle andre hadde skuffet.

Nordmannen hadde 90 hundredeler å gå på, men avstanden var nede på 37 ved første passering. Nede i løypen stanset det veldig opp, og Kristoffersen kjørte inn 1.15 sekund bak sveitseren.

Les også

Henrik Kristoffersen med storslalåmseier i Slovenia

Det holdt til 2. plass for Kristoffersen, to hundredeler foran Marcel Hirscher.

– Det var et klart steg i riktig retning for slalåm. Jeg er ganske fornøyd med å være nummer to med en så stor feil. Det ligger mye tid der, for å si det sånn, sa Kristoffersen til NTB.

– Alt var mulig før feilen, men det er sånn som skjer. Man må satse hvis man skal prøve å vinne. Det er som sagt et steg i riktig retning, og det er det viktigste, fortsatte 24-åringen.

Bra av Nestvold-Haugen

Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Nestvold-Haugen var de to andre norske som kvalifiserte seg til 2. omgang.

Nestvold-Haugen kjørte seg opp fra 16. til 14. plass, trass i en stygg feil helt på slutten av 2. omgang. Solevåg var tre tideler tregere og ble nummer 17.