Sport

Tapte med fire sekunder til Hovden - i helga skal de hevne seg

Mivai Express Team bruker deres sureste tap som motivasjon til å vinne prestisjetunge Lillehammer-Oslo lørdag.

Lørdag sykler Mivai Express Team for å vinne Lillehammer-Oslo.
  • Åge Harald Drangsholt

KRISTIANSAND: - Motivasjonen er enorm. Hvis det er to ord som har gått igjen i gruppa de siste tre ukene, så er det «fire sekunder», sier lagleder Erik Tandberg i Mivai Express Team.

Det var 27. mai i Kristiansand-Hovden, eller Color Line Tour som den 212 kilometer lange styrkeprøven offisielt heter, at den høydramatiske avslutningen inntraff, etter at laget hadde spådd tidenes kamp til Hovden. I fjor innfridde de sin tre år gamle drøm, å kjøre under fem timer, og kunne dermed senke skuldrene litt i år og rette fokuset mot Lillehammer-Oslo - som er et mer prestisjetungt ritt og har flere sterke lag på startstreken.

Les også

Rekordlaget spår tidenes kamp til Hovden

Spår ny sekundstrid

Men de så neppe for seg at forholdene til Hovden skulle bli så gode at de likevel smadret sin egen rekord med fire minutter, til 4.51,09 - og i alle fall ikke at Sandnes Ekspressen skulle snike seg fattige fire sekunder foran.

– Men dette kommer til å gjøre oss godt på lørdag. Jeg er sikker på at vi kommer til å havne i en sekundstrid igjen, og da velger jeg å se på det som en fordel at vi tapte sist, sier Tandberg.

– Hva er målet?

– Det er å vinne.

– Vi fikk en vekker

Rittet er 190 kilometer, og en av totalt fire øvelser i Trondheim-Oslo, eller Den store styrkeprøven, som rittet kanskje er best kjent som.

– De fire sekundene ga oss en skikkelig vekker. Vi må være fokusert i alt vi foretar oss for dette kan fort bli en sekundstrid igjen. Heldigvis starter vi bak Sandnes, som jeg tror blir vår sterkeste konkurrent igjen, sier kaptein Pål Bjørke.

Les mer om

  1. Hovden
  2. Color Line Tour
  3. Sykkel