Sport

Bare åtte personer ville høre Kyllingen-foredrag

Michael Rasmussen «mobbet ut av Billund».

KJØRTE PÅ: Michael Rasmussen på pressekonferansen hvor han i januar 2012 fortalte at han hadde dopet seg «uten noe vesentlig opphold» fra 1998 til 2010.
  • Martin K. Andersen

Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen har en dopinghistorie som er både lang og innholdsrik.

Den offentlige delen av den startet med at han ble kastet ut av Tour de France i 2007. Etter mange år med nekting, innrømmet «Kyllingen» for en tid tilbake å ha dopet seg.

Siden har han også gitt ut en bok der han forteller sin side av historien. Dessuten reiser han rundt omkring i Danmark og holder foredrag.

Men i byen Billund på Jylland er de ikke særlig vennlig innstilt til den godeste Rasmussen.

Hetset på sosiale medier

Ikke bare ble det solgt kun åtte billetter til et foredrag med ham — et så lavt antall at hele arrangementet måtte avlyses - men Rasmussen har også blitt hetset på sosiale medier.

TV2.dk beskriver det som at Rasmussen har blitt «mobbet ut av Billund».

— Han har fått hard medfart på de sosiale medier hvor vi har markedsført foredraget, bekrefter arrangøren Per Ahm i Upgrading til tv2.dk.

Upgrading er selskapet som hadde booket Rasmussen til å holde foredraget.

— Det har vært mange slemme innlegg på Facebook-veggen vår, folk har blant annet kalt ham en forræder og et svin og andre stygge ting, forteller Ahm.

Ville høre usminket historie

Han er overrasket over at bare åtte personer var villig til å betale for å høre Michael Rasmussens historie fra mannen selv.

— Vi pleier å være utsolgt i god tid til denne typen arrangementer, og jeg hadde egentlig forventet en fylt sal. Men på en måned har vi kun solgt åtte billetter. Og det er helt unormalt, sier Per Ahm.

— Jeg tror folk føler seg forrådt og snytt etter å ha støttet ham. Det viste seg jo at han bare var som de andre. Han hadde heller ikke rent mel i posen. Det har ikke folk vært klare til å tilgi, sier Per Ahm.

Han mener Billunds innbyggere gjør en feil når de ikke vil høre på Rasmussens foredrag.

— Jeg ville gjerne hørt hans historie - helt usminket, slår Ahm fast.

Les mer om

  1. Sykkelritt