Sport

Warholm ble slått - men satte norsk rekord: - En enorm sesong!

Karsten Warholm (21) ble slått i årets siste Diamond League-start. Men VM-helten satte ny norsk rekord.

Karsten Warholm gratulerte vinneren Kyron McMaster etter årets siste løp i Diamond League. DENIS BALIBOUSE, REUTERS/NTB SCANPIX

 • Erlend Nesje
  Journalist

Nordmannen fryktet at VM-gullet i London for to uker siden, og all viraken i ettertid, hadde tappet ham for energi. Men sunnmøringen klinte til med et nytt praktløp med verdenseliten på plass.

Warholm ble nummer to på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Zürich torsdag kveld.

21-åringens tid på Letzigrund stadion i Zürich ble 48,22, ny norsk rekord på distansen. Kyron McMaster, som ble disket etter forsøket i VM, vant på tiden 48,07.

– Det var veldig kult at jeg klarte å skvise ut den norske rekorden her. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sa Warholm til NRK.

21-åringen tror at McMaster var veldig revansjlysten etter disken i VM.

– Han var nok veldig sulten. Men jeg bruker ikke det som unnskyldning. Jeg er veldig, veldig fornøyd, fortsatte verdensmesteren, som før Diamond League-løpet i Zürich hadde vunnet alle «finaler» på 400 meter hekk i 2017-sesongen.

Les også

Sliten Warholm før sesongslutt: – Nå må jeg roe nervesystemet

Karsten Warholm på oppløpssiden i Zürich. I banen utenfor løper regjerende OL-mester Kerron Clement, som heller ikke i kveld hamlet opp med nordmannen. DENIS BALIBOUSE, REUTERS/NTB SCANPIX

Knallåpning - igjen

Warholm åpent i kjent stil fra bane seks: Full guffe fra start. Allerede etter drøye 100 meter var nordmannen opp på siden av Kerron Clement i banen utenfor. Han ledet ut av siste sving.

Men denne gangen klarte ikke Warholm å stå distansen like godt ut som tidligere i sesongen. På oppløpssiden ble Kyron McMaster for sterk.

Likevel slo han de to andre medaljevinnerne fra friidretts-VM, Yasmani Copello og Kerron Clement.
Tiden 48,22 var tre hundredeler raskere enn Warholms egen norske rekord på 400 meter hekk, satt under Bislett Games i midten av juni.

Med annenplassen i Zürich avsluttet Warholm sin internasjonale sesong. Nå gjenstår det kun 400 meter flatt og 400 meter hekk under helgens NM i Sandnes. Så er sesongen over for friidrettens nye wonderboy.

– Det har vært en enorm sesong. Nå gleder jeg meg til å jobbe med Leif en sesong til, sa Warholm og siktet til trener Leif Olav Alnes.

Norges friidrettssjef Håvard Tjørhom var stolt over Warholms prestasjon etter løpet i Zürich.

– Det er utrolig bra. Det var hektisk under og etter London, men Karsten er flink til å mobilisere. Han er bare helt rå. Selv om han har vært sliten, klarer han likevel å presse frem en norsk rekord, sier Tjørhom til NTB.

Les mer om

 1. Karsten Warholm
 2. Friidrett
 3. Friidretts-VM

Relevante artikler

 1. SPORT

  Karsten Warholm vant Diamond League-finalen etter tidenes nest raskeste løp: – Kjenner tårene presser på

 2. SPORT

  Landslagssjefen skryter av Warholm før sesongstarten: – Han har tatt nye steg

 3. SPORT

  Warholm tapte med to hundredeler i Diamond League-finalen: - Det er litt kjipt

 4. SPORT

  Karsten Warholm møter en kald skulder: – Han er ikke så gira på å snakke med meg

 5. SPORT

  Warholm satte ny europeisk rekord: – Dette er helt enormt!

 6. SPORT

  Warholm om samtalen med rivalen: – Jeg fikk tvunget det ut av ham