Sport

Denne damen fra Os er klar for et av verdens beste håndballag

Emilie Christensen hentes av Larvik.

Emilie Christensen er klar for Larvik. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

 • Kim Bøyum

Emilie Christensen (23) kommer fra Os, men har de siste sesongene spilt for Glassverket fra Drammen. Nå er hun klar for Larvik, melder Østlands-Posten.

Som Glassverket-spiller har Emilie Christensen flere ganger spilt mot Larvik og Gro Hammerseng-Edin. Sistnevnte har lagt opp når Christensen får på seg den hvite trøyen. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Christensen ble hentet fra Fana til Glassverket for litt over tre år siden. Nå er sistnevnte klubb i økonomisk krise, og alle spillerne er fristilt.

– Hvordan er det å skulle bli Larvik-spiller?

– Du blir litt satt ut når du får tilbudet. Når et av Europas beste lag ringer, er det litt sånn «wow»! Jeg er stolt over akkurat det, sier Christensen til BT.

Les også

Tertnes avsluttet med stil

Heltidsspiller

Hun går fra å være student og jobbe på Glassverkets idrettsfritidsordning til å bli håndballspiller på heltid.

– Det blir spennende å se hvordan det blir når jeg bare skal spille håndball. I Glassverket har jeg fått mye av spillet lagt opp rundt meg. Her blir det mer kamp om plassene, men jeg tror det kan være sunt å føle på at du må prestere for å få tillit. Nå kommer jeg på lag med spillere jeg alltid har sett opp til. Hjemme har jeg liggende en landslagsdrakt med Riegelhuth på ryggen, sier Christensen og tenker på Larviks kantstjerne Linn-Kristin Riegelhuth-Koren.

Larvik-trener Tor Odvar Moen er svært begeistret over signeringen.

– Hun har vært en av de absolutt beste spillerne i ligaen denne sesongen, og hun presterte også godt i Glassverkets internasjonale kamper denne sesongen. Hun er spilleklok, og både god og sterk individuelt. Jeg er veldig godt fornøyd med å ha Emilie på plass, sier Moen til Østlands-Posten.

Ikke spilt i Tertnes

Selv om hun er fra Os, har Christensen aldri vært innom Tertnes, Bergens beste håndballag på kvinnesiden.

Les også

Tertnes har blitt bedre på én spesiell ting: – Helt avgjørende for om du klarer å vinne kamper eller ikke

– Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor. Da jeg var i Fana, hadde vi noen treninger med Tertnes, men da Glassverket hentet meg, skjedde det veldig fort i romjulen. I utgangspunktet var det bare snakk om et halvt år. Da jeg skrev ny kontrakt med Glassverket, var Tertnes på banen, men jeg valgte å bli værende i Drammen. Jeg har vært veldig fornøyd med hvordan jeg har tatt stegene, og tenker ikke at Tertnes hadde vært et bedre alternativ, sier Christensen.

– Hva er neste steg nå? Landslaget?

– Jeg har alltid sagt at jeg ikke har et konkret mål om landslag. Det viktigste er å utvikle meg i hverdagen på klubblaget. Men selvfølgelig hadde det vært gøy å få den anerkjennelsen som landslagsspill er, sier 23-åringen.

Kontrakten med Larvik er i første omgang for ett år, med mulighet for å forlenge med ytterligere ett.

 1. Les også

  Skremte seriemester Larvik: Byåsen-spiller fikk en beskjed i pausen som stresset henne

 2. Les også

  Vipers med sensasjon - påførte Larvik deres første tap siden 2001

 3. Les også

  «Larvik-epoken er over - Vipers sin startet i kveld»

 4. Les også

  Tertnes avsluttet med stil

Les mer om

 1. Håndball
 2. Larvik
 3. Os
 4. Jesper Christensen