Edvald Boasson Hagen veltet like før mål - spurtet likevel inn til seier i Tour of Norway

Dramatisk avslutning på årets Tour of Norway.

Edvald Boasson Hagen slipper jubelen løs på vei over målstreken ved Barcode i Oslo sentrum.

OSLO: Edvald Boasson Hagen veltet 12,8 kilometer før mål, men kom seg opp i hovedfeltet og spurtet til både etappe- og sammenlagtseier i sykkelrittet Tour of Norway.

– Det var en dramatisk avslutning. Mer dramatisk enn det behøvde å være, sier Boasson Hagen til pressen etter målgang.

Da Boasson gikk i bakken, valgte resten av feltet å vente på nordmannen – til tross for at det kun var få kilometer igjen til mål. 30-åringen kom seg relativt behagelig og raskt kom seg opp i feltet igjen. Til slutt gikk det mot en massespurt og der var Boasson Hagen suveren kontra de andre sammenlagtkanonene.

– Takknemlig for at de holdt igjen

– Jeg er veldig takknemlig for at de holdt igjen, men jeg hadde ikke forventet det. Det var en veldig snill måte å gjøre det på, sier den norske sykkelstjernen.

Slik svarer han på spørsmål om han ville gjort det samme hvis det var en konkurrent av ham som gikk i bakken:

– Det kommer an på løpssituasjonen. Feltet ville ha en tøff fight. Jeg ville vurdert å gjøre det samme hvis hele feltet var enig om det, sier Boasson Hagen - og forteller hvordan han opplevde spurten:

– Jeg lå godt plassert. Det ble en lang spurt, men heldigvis var det ingen som kom. Det var mye krefter som kom ut der, jeg hadde kanskje litt ekstra adrenalin etter kræsjen.

Edvald Boasson Hagen har vist seg frem i Tour of Norway. 30-åringen vant den første og siste etappen.

Boasson Hagen lå på annenplass før etappen, tre sekunder bak Pieter Weening. Etappeseieren søndag ga imidlertid Boasson Hagen ti bonussekunder og gjorde at han også kan krone seg som sammenlagtvinner.

Simon Gerrans, som ble nummer to på avslutningsetappen, kapret også annenplassen i sammendraget. Dagens etappe gikk fra Moss til Oslo.

Les også

Boasson Hagen feiret bursdag med seier på nasjonaldagen: – Dette var fantastisk. Helt rått.