Sport

Utrolig comeback rystet Oilers

Full kollaps for siddisene i tredjeperiode.

sj_2013_107172.JPG
  • Mats Slaastad Birkelund

STAVANGER OILERS – FRISK ASKER 4-5 e.f./str. (0-0, 3-0, 1-4):

DNB ARENA (Aftenbladet): Oilers ledet 3-0 etter to perioder, men rotet utrolig nok vekk ledelsen. Det sto 4-4 etter tre perioder. I forlengningen hadde Oilers alt å tape. Frisk Asker tabbet seg ut og pådro seg to utvisninger i forlengningen, men selv med to mann mer på isen klarte ikke Oilers å avgjøre dette.

Etter en målløs første periode, kjørte Oilers over Frisk Asker i den andre.

Lars-Peder Nagels mål i undertall så ut til å vekke Oilers. Om ikke pausepraten hjalp, gjorde definitivt scoringen det. Oilers fremsto som et helt annet lag i andre periode, og var klart bedre enn Frisk Asker. Pasningene mer presise og dermed ble angrepene lenger.

Både mål to og tre kom i overtall etter et skudd fra blå og styring foran mål. Det gjenspeilet på ingen måte overtaket Oilers hadde, og selv om målene ikke kom etter de gode kombinasjonene og lekre angrep – fikk publikum juble for fortjente scoinger. Først var det Martin Strandfeldt som styrte inn et skudd fra Kurt Davis.

Tre mål på ett miniutt

Så. I tredje periode skulle det snu – igjen.

Først reduserte Espen Fanøy Salo til 1-3 på en retur fra Ruben Smith. 20 sekunder senere mistet Oilers pucken i rundvantet i egen sone. Mikael Dokken plukket den opp. Inne foran mål hadde Christian Thinn plassert seg perfekt. Han reduserte til 2-3. Mens de aller fleste bare ventet på utligningen, klarte Oilers å holde hodet kaldt. En Martin Strandfeldt i lovende form serverte Jean-Michel Daoust. Canadieren, som vanligvis setter opp sine medspillere, gjorde ingen feil og satte inn 4-2 til Oilers.

Dermed virket det som om Oilers skulle slukke bortelagets lille håp om poeng. Som dramaturgi plukket rett ut fra en Holleywood-film snudde kampen igjen. Hjemmelaget pådro seg en rekke utvisninger.

Først Tommy Kristiansen.

Deretter Joakim Hjelm.

Så Jean Michel-Daoust.

Lars-Peder Nagel yppet til knuffing og ble belønnet med utvisning han også.

Fire overtall til Frisk Asker var akkurat nok. Oilers holdt unna på mesterlig vis i de tre første, men i det fjerde måtte de gi tapt. Jonas Johansson, Frisks poengkonge, reduserte til 3-4 med åtte minutter igjen.

På tross av å ha mistet en 3-0-ledelse holdt Oilers godt unna. Faktisk var de det førende laget, til tross for Frisks enorme motivasjon for å sluttføre en imponerende snuoperasjon.

Avgjorde på straffer

Det siste skulle bli avgjørende. Om det var nerver eller ikke. Da Mathias Frantzén la pucken på mål fra blå, så både Kurt Davis, Nick Schaus og Jean-Michel Daoust ut til å kunne få pucken vekk. Alle bommet på pucken. Da sto Jonas Johansson på rett plass igjen. Han utlignet til 4-4 med åtte minutter igjen.

Noen flere mål ble det ikke i ordinær spilletid. Dermed ble det forlengning.

På tross av to Frisk-utvisninger og spill med to mann mer i to av fem minutter, klarte ikke Oilers å avgjøre i spilleforlengningen. Dermed ble det straffeslag.

Kampens beste spiller, Jonas Johansson, satte på mesterlig vis inn den første straffen.

Tommy Kristiansen bommet for Oilers, før Mathias Frantzén satte inn sitt forsøk.

Dermed måtte Dan Kissel score for at Oilers skulle ha sjanse til å vinne. Det klarte han ikke.

Dermed kunne Frisk Asker juble for en imponerende snuoperasjon.

PS! Kveldens kamp ble omtalt som «TV-aksjonskampen». Idéen gikk ut på at privatpersoner og bedrifter kunne melde seg på og bidra med 200 kroner per Oilers-mål. Oilers sine fire mål dro inn totalt 60.000 til årets TV-aksjon. I år går pengene til Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt arbeid med demens.

Les også

  1. Smith: - Vi er ikke noe topplag

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Stavanger Oilers