Sport

Her jogger Chris Froome mot mål etter motorsykkel-krasj: - Galskapens etappe

Sammenlagtleder Chris Froome ble involvert i velt med motorsykkel som skapte Tour-kaos på den franske nasjonaldagen. — Det var helt galskap oppi der, sier Richie Porte.

- HISTORISK: Chris Froome jogger mot mål på dagens Tour de France-etappe.
  • Marius Dahl

Det ble en i overkant dramatisk avslutning på den 12. etappen av Tour de France på den franske nasjonaldagen. At Thomas De Gendt slo landsmannen Sere Pauwels i et helbegisk spurtoppgjør ble til slutt en parentes i det TV 2-kommentator Christian Paasche kalte "galskapens etappe".

— Det er det villeste jeg har sett, sier kommentatoren.

LØPING - IKKE SYKLING: Relativt spesielle scener da sammenlagtleder Chris Froome måtte jogge mot mål på etappen.

Få meter før mål løpte briten — i gul ledertrøye - mot mål uten sykkel etter å ha kollidert med en motorsykkel. Tilsynelatende var det publikumskaos som gjorde at TV-motorsykkelen måtte bråbremse, slik at Richie Porte og Froome veltet.Mangel på gjerder gjorde at ingenting skilte rytterne fra publikum en kilometer fra målgang, som på grunn av sterk vind var flyttet seks kilometer fra den opprinnelige målgangen på toppen av Mont Ventoux.

Sykkelen til sammenlagtleder Froome knakk i sammenstøtet og plutselig ble de absurde bildene av en springende Tour-leder historie. Det ble diskutert om Froome måtte diskvalifiseres fordi han sprang uten sykkel.

— Chris var på hjulet mitt og hadde ikke sjanse til å stoppe. Jeg vet ikke hva juryen kommer til å gjøre, men noe må skje. Dette er ikke rettferdig, sier Porte ifølge Sky Sports.

KRASJ: Chris Froome (i gult).Bauke Mollema i midten og Richie Porte til venstre.

— Hvis man ikke kan kontrollere publikum, hva kan man da kontrollere? Det var ikke motorsykkelens feil, det er publikum. Det var helt galskap oppi der, fortsetter han.Da var feltet allerede kommet i mål og først et minutt senere - på nøytral sykkel - passerte briten mållinjen etter den 184 kilometer lange etappen.

Foreløpige lister viser at britiske Adam Yates nå har tatt over den gule ledertrøya foran Bauke Mollema, men siste ord er garantert ikke sagt i saken.

— Venter på juryens avgjørelse..., skriver Froome på sin Twitter-konto.

OPPDATERING: Rundt klokken 18 torsdag ble det klart at Froome beholder den gule ledertrøya. Torsdagens etappe blir nøytralisert.

Les også

Froome beholder den gule ledertrøya etter vanvittig etappe

— Ikke en del av konkurransen

SEIERHERRE: Belgiske Thomas de Gendt vant torsdagens etappe, men det ble kun en parentes etter dramatikken rundt Chris Froome.

Det var TV 2-ekspert Johan Kaggestad helt enig i.— Dette er ikke en del av konkurransen og jeg mener det ikke er noen tvil om at tidene bør nøytraliseres, sier Kaggestad.

På grunn av voldsom vind valgte arrangørene å kutte ned etappen med seks kilometer på toppen av Mont Ventoux og ned til Chale Reynard. Den midlertidige målgangen blir i hvert fall husket.

Det gikk i hvert fall ikke smertefritt for arrangøren.

Les også

  1. I dag skal Tour-rytterne opp fjellet som har krevd liv: - Det er brutalt

  2. Dimension Data vil hente ny nordmann: - Edvald avgjør hvem det blir

Les mer om

  1. Tour de France