Rui Costa tok sin andre etappeseier

Froome har fortsatt full kontroll på sammenlagtledelsen.

NY ETAPPESEIER: En triumferende Rui Costa ruller over mål i Le Grand-Bornand.

Rui Costa var først over mål på den 19. etappen i årets Tour de France. Portugiseren tok igjen Pierre Rolland med omlag 20 kilometer igjen til mål i Le Grand Bornand. Movistar-rytteren viste seg som meget sterk da han rykket fra i de siste bakkene. RadioShacks Andreas Klöden kom nærmest Costa i mål, 47 sekunder bak, med lagkamerat Jan Bakelants på tredje.

Dette var Rui Costas andre etappeseier på årets Tour de France. Costa vant også etappen med målgang i Gap tirsdag.

Vi fulgte den 19.etappen direkte her: Le Bourg-d'Oisans — Le Grand  Bornand

Sliten Nordhaug

Lars Petter Nordhaug kjørte offensivt og hang lenge med i bruddet som inkluderte Costa. Den relativt store gruppen jaktet på Europcar-rytter Rolland og Garmins Ryder Hesjedal. Hesjedal ble kjørt inn, og Rui Costa satte altså inn støtet med to mil igjen og fikk sykle alene til mål.

Nordhaug lå lenge an til en meget solid plassering på etappen, men nordmannen fikk kjenne det før de siste stigningene. Han endte et godt stykke bak i mål.

- Jeg gikk kanontom i den siste bakken. Det var en seig tur etter det. Jeg skjønte i bunnen av den siste bakken at det ikke kom til å gå, sa en meget sliten Nordhaug til TV 2 like etter målgang.

Fredagens etappe var knallhard, med fem stigninger over 204, 5 kilometer, hvorav de to første var utenfor kategori.

Den andre nordmannen, Alexander Kristoff, kom i mål innenfor tidsgrensen, godt over ti minutter etter Nordhaug.

Lettet Froome

Hovedfeltet, hvor sammenlagtleder Chris Froome hele tiden lå trygt plassert blant sine nærmeste utfordrere, lå langt bak utbryterne på nesten hele den tøffe etappen. Hovedfeltet endte over åtte og et halvt minutt bak Costa i mål. Alberto Contador og Saxo-Tinkoff-laget klarte ikke å true Froome, og Sky-rytteren har fortsatt et jerngrep om den gule ledertrøya med kun to etapper igjen.

- Jeg er veldig lettet nå, etter to veldig tøffe etapper. Etappen i dag var én av de to jeg fryktet mest, sa Froome i intervjuet vist på TV 2.

Det ble ingen endringer blant de fem beste i sammendraget. Froome har over fem minutter til gode på Contador, Quintana, Kreuziger og Rodriguez.

En ny fjelletappe i Alpene venter lørdag, før årets Tour de France avsluttes med paradeetappen inn mot Paris og Champs-Élysées på søndag kveld.