Sport

Oilers feide Lillehammer av isen

Tross mange forfall hadde Oilers få problemer med å slå Lillehammer 7-2.

ARKIVFOTO: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen.
  • Lars Fiksketjøn

STAVANGER OILERS-LILLEHAMMER 7-2

Ni scoringer, en overhet Jeff LoVecchio og to 16 år gamle debutanter var beholdningen da Oilers slo Lillehammer i eliteserien i ishockey tirsdag kveld. Oilers manglet både Henrik Holm, Dennis Sveum, Nick Schaus og Christian Dahl-Andersen, men var likevel ustoppelige. Seieren gjør at Oilers beholder tabelltoppen hvert fall fram til torsdag.

— Vi har visst i mange år at de gangene vi har mange borte, spiller vi bare enda bedre. Vi spilte ganske solid, men jeg synes ikke vi var helt påskrudd i førsteperioden. Vi har heldigvis folk vi kan sette inn, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.

Tam åpning

Kampen åpnet med lavt tempo, og lite kvalitet, men takket være en styring fra Jean-Michel Daoust på en lompe av et skudd fra Kurt Davis tok Oilers en tidlig ledelse allerede etter 2 minutter. Etter ledelsen tok Lillehammer over, og hadde sine beste fem minutter i kampen inntil de utliknet ved Dag Morten Wehn etter 7 minutter.

Etter utlikningen våknet Oilers, og tok tilbake initiativet i kampen. Kampens merkeligste scoring sto Peter Lorentzen for da han sendte Oilers tilbake i ledelsen etter 9 minutter. Oilers var i undertall, og Henrik Solberg dumpet en løs puck inn i Lillehammers sone. Hele Lillehammer-laget gikk for å bytte, og lynraske Lorentzen stormet gjennom, plukket opp den løse pucken, kom alene med keeper og scoret.

Mathias Trettenes økte siden til 3-1 da han fikk to sjanser på Joe Fallon. Den første reddet Lillehammer-keeperen men den lokale unggutten puttet returen i tomt bur. Dermed gikk Oilers til pause med en noe flatterende ledelse.

— Jeg synes vi levde farlig, var heldige etter førsteperioden. Det var jo moro å se at vi var så effektive, men vi var ikke gode, sier Thoresen.

Full kontroll i midtperioden

Oilers strammet grepet ytterliggere da Lars-Peder Nagel satte en retur i mål allerede ett minutt ut i midtperioden, og med 4-1 var kampen i realiteten kjørt.

Slik følte nok også Lillehammer-spillerne det. Villiam Strøm og Matt Case ble begge utvist i kampens 14. minutt, og med to mann i overtall satte Martin Strandfeldt inn 5-1-scoringen.

Det likte Lillehammers toppscorer, Jeff LoVecchio dårlig. Først var han borte og meldte noe til dommer Tor Olav Johnsen, og ble tildelt ti minutters utvisning for dårlig oppførsel. Fra utvisningsboksen reiste LoVecchio seg, snudde seg mot publikum og bød den ene etter den andre opp på slåsskamp. Til slutt fikk dommerne nok av oppførselen til LoVecchio, og sendte ham i dusjen med matchstraff.

Slapp til debutanter

Med backene Dennis Sveum (skadet) og Nick Schaus (suspendert), samt løper Christian Dahl-Andersen (skadet) ute, slapp Oilers-trener Petter Thoresen til to debutanter. Backen Tan Hellerød (16) og løperen Rudolfs Balcers fikk begge sjansen i noen bytt.

Lillehammer reduserte en gang til ved Villiam Strøm etter 49 minutter, men Oilers økte til 6-2 like etter ved Dan Kissel.

Dagens lekreste øyeblikk var det imidlertid tenåringene som sto for. Balcers fikk pucken bak Lillehammer-buret, og med en perfekt pasning fant han Henrik Medhus (18) som scoret sitt første mål i DNB Arena da han fastsatte sluttresultatet til 7-2. Keeper Henrik Holm sto også over kveldens kamp med sykdom. Dennis Smith var derfor reserve for storebror Ruben, men det var aldri behov for 20-åringen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Lillehammer IK