VM-løperens hemmelige våpen er en brødskive med sjokoladepålegg

Kombinertløperen Magnus Krog er ingen fan av energibarer og smoothies.

Nugatti-kongen: Magnus Krog dunker svært ofte nedpå et par solide blingser med Nugatti mellom hoppingen og langrennet.

I konkurranse har Magnus Krog omtrent ikke tid til å få av seg hoppskiene før han er i gang med spisingen. Tvert henter han opp matpakken sin.

– Så lenge det er to timer eller mer fra jeg lander til jeg skal gå renn, så velger jeg å spise litt skikkelig. Jeg sliter med at jeg er en av de tyngste utøverne, så da liker jeg ikke å ha full mage når jeg skal hoppe. Jeg hopper litt sulten og drar på med mat imellom, sier han.

Raske karbohydrater

Energibarer og fancy sportsdrikker er ikke Krogs favoritt. I stedet har han en matpakke som ligner noe i nærheten av drømmematpakka til enhver barneskolegutt eller – jente.

– Mellomgrovt brød er raske karbohydrater, og sjokoladepålegg er enda raskere karbohydrater. Så det er stort sett det jeg bruker når jeg skal gå fort i løypa, sier 29-åringen.

Les også

Moan og Krog går lagsprinten

Tomt for Nugatti

Oppskriften fungerte bare sånn brukbart i storbakkerennet i Lahti. Krog hadde sjette beste langrennstid, og gikk seg opp fra 16.- til 11.-plass. Kanskje var årsaken at Krog bare nesten hadde favorittmatpakken sin.

– Jeg tror alle langrennsløperne har kjørt hardt på nugattien i det siste, så det var tomt. Jeg måtte nøye meg med sånn first price nøttepålegg i stedet, sier han og gliser.

Forhåpentligvis har det kommet en ny forsyning av favorittpålegget foran teamsprinten i dag torsdag, da «Magnus & Magnus» skal forsvare den norske kombinertæren.

DET LØPET KAN DU FØLGE HER:

15: HOPP | 17.15: LANGRENN.