Sport

Nordmannen ga fra seg VM-medalje. Nå får han prestisjetung pris for handlingen.

Eivind Vold får fairplaypris.

Padleren Eivind Vold er tildelt den prestisjetunge prisen Pierre de Courbertin World Fair Trophy. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Den norske padleren Eivind Vold er tildelt den prestisjetunge prisen Pierre de Coubertin World Fair Trophy for sin handling under VM i fjor.

Vold padlet inn til bronse på 5000-meteren i mesterskapet, men valgte å levere tilbake medaljen da han ble gjort oppmerksom på at han hadde passert en rundingsbøye på feil side.

3.-plassen gikk til spanske Javier Hernanz og nordmannens ærlighet og gest fikk stor oppmerksomhet i spanske medier.

Les også

Landslagsbrødrene er vidt forskjellige som typer. Da de prøvde å vinne sammen, gikk det skeis.

– Jeg er meget stolt av Eivind og hans handling etter VM 2018. Det er ikke lett å levere tilbake sin første VM medalje. Handlingen sier alt om hvilken kjernekar Eivind er og at ærlighet er en viktig verdi for oss i padling, sier sportssjef i padleforbundet Eirik Verås Larsen i en pressemelding.

Eivind Vold er for tiden i Tokyo og forbereder seg til prøve-OL som starter torsdag. Utdelingen av prisen skjer i Budapest samme dag.

Kjente utøvere som Sergej Bubka, Emil Zátopek, Sir Bobby Charlton, Stefan Edberg, Pete Sampras og Wayne Gretzky er tidligere blitt tildelt prisen.

Franske Pierre de Coubertin er de moderne olympiske lekers grunnlegger.

Les også

  1. Brødrene drømte om å konkurrere sammen i OL. Så kom kreftbeskjeden som endret alt.

Les mer om

  1. Eivind Vold
  2. Padling