Sport

Overrasket med nytt lag: – Sjarmert av at de ville ha meg

Alle trodde at gullskipen Thomas Ulsrud hadde gitt seg. Så fikk han to telefoner.

Magnus Trulsen Vågberg (t.v.) og Steffen Walstad skal ta godt vare på Thomas Ulsrud (i midten.) Fjerdemann Markus Snøve Høiberg var ikke til stede i Snarøyahallen på denne treningsøkten.
  • Mette Bugge
    Journalist

De var fra spillere på den mangeårige konkurrenten Team Minera Skifers lag. De ønsket å høre om Ulsrud kunne være aktuell for dem. Veteranen ble overrasket og glad:

– Jeg ble smigret av at de ville ha en gammel mann, ler 46-åringen, som forteller at han lenge hadde kjent på lysten til å fortsette.

Den etablerte curlingspilleren hadde spilt sammen med de andre i Team Ulsrud i 12 år. Gjengen hadde vunnet VM- og EM-gull sammen. Nå hadde noen av dem annet å gjøre. Laget ble oppløst etter at sesongen var ferdig i vinter.

Så var det på han igjen. Thomas Ulsrud er giret med nytt lag. Fra vinteren av blir han medlem av Oppdal curling klubb.

Han trengte ikke lang tid på å si ja til fortsatt satsing, men er glad for støtten på hjemmebane.

– Jeg har ei grei kone som mange ganger har trodd at hun skulle få se mer til meg, sier Ulsrud.

Nå blir det mye trening, gjengen er allerede i gang, for å forberede seg til konkurranser fra høsten av.

  • Har du lest denne? Norge sliter kraftig i curling-VM. Likevel spås ungguttene en lys fremtid: – De kommer til å bli rågode

– Det er ingen grunn til å underslå at målet vårt er å kvalifisere oss til OL. Klarer vi det, kan alt skje.

Intenst på trening. Thomas Ulsrud (t.v.) har på bukser som hans lag var så kjent for. Bak Steffen Walstad og Magnus Vaagberg Trulsen.

Må bytte roller

– Thomas Ulsrud er en av de mest ekstremt sultne curlingspillerne jeg vet om. Det er rart å se for seg at han skulle slutte. Han vil fortsette så lenge kroppen holder, sier Steffen Walstad.

30-åringen mener det er naturlig at Ulsrud blir skip, og han selv får en annen rolle på laget.

– Han har mest erfaring. Vårt lag har klart å holde det samme nivået lenge. Nå vil vi videre. Det er vanskelig å sette høy nok pris på den erfaringen og rutinen som Thomas kan tilby.

Markus Snøve Høiberg har vært med Team Ulsrud i fire VM og to OL, som femtemann. Nå blir han og Thomas Ulsrud ordentlige lagkamerater.

Har vært nær, men ikke nær nok

Det beste Team Minera Skifer har klart tidligere, er finale i Grand Slam, der verdens 16 beste lag er med. Fine i World Cup, som er nasjonscup for de beste lagene i verden, rager også høyt.

– Vi har slått Team Ulsrud flere ganger i NM, og det var også styr før siste OL da vi hadde hatt bedre resultater, men de hadde rutinen. De ble sendt til OL i Pyeongchang. Vi har ikke levert medaljer i mesterskap.

Alle på Norges nye curlingkonstellasjon er giret.

– Det er et stort potensial i laget. Sesongen kan ikke komme fort nok, mener Walstad.

– Hvordan er det å bli koster etter å ha vært skip i fire år

– Dette handler om å sette sammen det beste laget. Da må man se på kjemien, hvordan vi skal utnytte alle best mulig. Jeg får ta frem gamle kunster og begynne å koste, sier Walstad.

Landslagstrener Thomas Løvold kommer til å følge denne gjengen fremover.

Les mer om

  1. Thomas Ulsrud
  2. Curling