Sport

Armstrong: – Alle kortene ble lagt på bordet

<p>Sykkelprofilen uttaler seg for første gang om intervjuet.</p>

SENDTE E-POST: Oprah Winfrey kontaktet Lance Armstrong på e-post. Det endte til slutt med et eksklusivt intervju.
 • 100% Sport

Dopingutskjelte Lance Armstrong (41) sier han fortalte alt til Oprah Winfrey i det mye omtalte intervjuet som skal sendes på TV natt til fredag.

Armstrong ble intervjuet av talkshowdronningen Oprah Winfrey i to og en halv time mandag. Ifølge en kilde innrømmet den tidligere proffsyklisten dopingmisbruk som aktiv.

I en SMS til nyhetsbyrået AP skriver Armstrong følgende om intervjuet: – Jeg la alle kortene på bordet, og når det blir sendt, kan folk selv avgjøre hva de synes.

Reaksjonen fra amerikaneren kommer etter at en kilde sa til New York Daily News at han holdt kortene tett til brystet under intervjuet.

Mesterhjernen

Armstrong ble fratatt sine sju sammenlagtseirer i Tour de France og utestengt på livstid fra idretten etter at en rapport fra USAs antidopingbyrå (USADA) avdekket omfattende dopingmisbruk i US Postal-laget, som 41-åringen syklet for tidligere.

Ifølge Washington Post vil han i intervjuet redegjøre imot USADAs påstand om at Lance Armstrong var mesterhjernen bak det systematiske dopingmisbruket i US Postal Service-laget.

Han argumenterer hardt for at dopingkulturen i sykling var svært omfattende og noe «alle» drev på med. Armstrong skal også nekte for at han presset lagkamerater til dopingmisbruk. Blant annet viser den falne sykkelhelten til at flere av lagkameratene startet dopingmisbruket før de kom til US Postal Service.

Rømte hjemmet

Etter intervjuopptaket med Oprah Winfrey, forlot Armstrong hjemmet sitt i Austin, Texas og reiste til Hawaii med familien. Allerede er to søksmål rettet mot ham, og et tredje skal være på vei.

Det mest alvorlige, som er tatt ut av tidligere lagkamerat Floyd Landis og går på at Armstrong skal ha svindlet det statseide postvesenet for titalls millioner dollar, kan få tilslutning fra det amerikanske justisdepartementet innen fristen går ut torsdag.

Første del av Oprah-intervjuet sendes i Norge på TV-kanalene Discovery Channel og TLC fra klokken 3 natt til fredag. Også nettstedet Oprah.com overfører OWN-sendingen direkte. (©NTB)

(©NTB)

VIDEO: Oprah forteller om et følelsesladet intervju

Les også

 1. Schleck: - Armstrong er et godt menneske

 2. Norske idrettsprofiler tviler sterkt på Armstrong

 3. - Skal bruke resten av livet på å vinne tilbake tillit

 4. Armstrong til sønnen: - Ikke forsvar meg mer

 5. - Tviler på at sykling kuttes fra OL-programmet

 6. E-post åpnet for Oprah-intervjuet

 7. - Myndighetene avviste Armstrong-tilbud

 8. Landis kan bli en vinner

 9. Hushovd kaller fortsatt Armstrong for sin venn

 10. Armstrong får kritikk for Hollywood-metoden

 11. Slik reagerer Kjærgaard på Armstrong-intervjuet

 12. Her er Armstrongs dopingbenektelser

 13. Oprah: - Vi var målløse og lamslått av svarene

 14. Hushovd: - Ingen kommentar

 15. OL-topp: - Sykling kan bli fjernet som OL-gren