Sport

Verdensmester langer ut mot håndteringen av Froome-saken

– Det ødelegger ryktet til sykkelsporten.

Tom Dumoulin (til venstre) er ikke veldig imponert over hvordan saken rundt Chris Froome (til høyre) er blitt håndtert. Her under VM i bergen, der nederlenderen tok gull.

Tempoverdensmester Tom Dumoulin mener håndteringen av Chris Froome-saken har gått utover sykkelsporten og kan skremme bort fans.

– Det er utrolig. Jeg skylder ikke på Froome, han er frikjent. Det har vært kaos med måten saken har vært håndtert på. Det er svært uheldig og ikke det sporten trenger, sa Dumoulin under en pressekonferanse i forkant av Tour de France.

  • Her kan du lese mer om saken: Froome frikjent: Får sykle Tour de France

Froome har den siste tiden vært i søkelyset etter å ha hatt for høy konsentrasjon av astmamedisinen salbutamol i urinen under fjorårets Vuelta a España. Mandag ble han frikjent av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og får dermed delta i årets Tour de France.

Dumoulin legger ikke skjul på sine meninger om håndteringen.

– Det ødelegger ryktet til sykkelsporten, og fans har sikkert blitt skremt bort på grunn av dette, fortsatte nederlenderen.

Dumoulin endte på andreplass i årets Giro d'Italia og er blant sammenlagtfavorittene i Tour de France. I fjor ble han verdensmester i temposykling under sykkel-VM i Bergen.

Årets Tour de France varer fra 7. til 29. juli.

(©NTB)

Les mer om

  1. Chris Froome