Sport

Sjefen tror på Boasson Hagen-avklaring i løpet av Tour de France

– Vi håper å konkludere med noe snart.

– Jeg trives veldig godt i laget, sier Edvald Boasson Hagen. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagens sjef Douglas Ryder tror nordmannens fremtid i Dimension Data-laget er avklart i løpet av få dager.

Lørdag gir Boasson Hagen seg i kast med karrierens åttende Tour de France. 31-åringen er blitt en av de store veteranene i feltet og nyter stor respekt både blant konkurrentene og i eget lag. Etter årets sesong utløper samtidig Rudsbygd-guttens nåværende avtale med hans mangeårige arbeidsgiver.

Selv er Boasson Hagen tydelig på at han inntil videre ikke har signert noen kontrakt med noen og teknisk sett har alle muligheter åpne. Like snar er 31-åringen med å legge til at han trives svært godt i Dimension Data.

Teamsjefen i det sørafrikanske laget, Douglas Ryder, er tydelig på at han nødig vil miste nordmannen.

– «Eddy» har vært med oss i mange år og tilhører kjernen i laget vårt. Vi har snakket mye sammen, og vi håper å konkludere med noe snart. Det hadde vært fint, sier han til NTB.

 • Har du fått med deg denne Tour de France-saken? Chris Froome: Legenden som få liker

Snarlig svar

– Er du trygg på at Boasson Hagen blir med videre?

– Han har muligheter, men nå skal vi sette oss ned og ha en samtale i løpet av de kommende dagene. Det ville vært et privilegium å fortsette samarbeidet med «Eddy», fortsetter Ryder.

Team Dimension Data-sjef Douglas Ryder håper å få med seg Edvald Boasson Hagen videre. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NTB treffer Dimension Data-sjefen i forbindelse med lagets pressekonferanse foran lørdagens Tour de France-start. Kort tid i forveien har Boasson Hagen og lagets fremste profil, Mark Cavendish, svart på spørsmål om årets ritt.

Som vanlig handlet seansen nærmest utelukkende om Cavendish. Teamsjef Ryder legger samtidig ikke skjul på at lagets norske rytter, som av natur er mer beskjeden enn den britiske spurtkanonen, har en høy stjerne.

– Jeg har alltid sagt at dersom han én dag forlater oss, er det fordi vi ikke har råd til han lenger og fordi han har hatt så mye suksess og er en så fin fyr. Jeg håper definitivt vi kommer vi kommer til enighet også denne gangen, sier han.

– Tror du en avklaring vil komme i løpet av Tour de France?

– Ja, ja. Det tror jeg. Jeg skulle egentlig gjerne ha hatt dette på plass før Touren startet, sier Ryder.

Mulighetene åpne

Selv er Edvald Boasson Hagen hemmelighetsfull når det gjelder spørsmål om fremtiden. På spørsmål fra NTB om hvordan han ser på det å være på utgående kontrakt, svarer 31-åringen:

– Det er spennende, det. Jeg har ikke signert noe sted ennå, men jeg trives veldig godt i laget. Det er et bra lag å være i.

– Du holder mulighetene åpne?

– Jeg har i hvert fall ikke skrevet under på noen ting, men jeg er veldig fornøyd i laget, og det er mange muligheter her, gjentar 31-åringen – og signaliserer at han venter på et endelig tilbud fra Dimension Data å ta stilling til.

Tidligere denne uken meldte belgiske medier at Greg Van Avermaet skal være aktuell for det sørafrikanske laget neste sesong. BMC-rytteren ligner mye på Boasson Hagen som syklist. På spørsmål om det er plass til dem begge i samme lag, svarer nordmannen «det går sikkert, det».

Boasson Hagen tror Dimension Data-fremtiden handler mye om hva han selv ønsker.

– Jeg har nok muligheten til å være her hvis jeg vil, sier han.

Kanskje kommer det endelig avklaring i løpet av få dager.

(©NTB)

Les mer om

 1. Edvald Boasson Hagen
 2. Tour de France

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  I dag kan Boasson Hagens lag endre taktikk

 2. SPORT
  Publisert:

  Boasson Hagen må gi fra seg vinnermuligheter

 3. SPORT
  Publisert:

  Mark Cavendish: – Mine velt skaffer flest klikk til avisene

 4. SPORT
  Publisert:

  Boasson Hagens lag hedrer Mandela med denne gesten

 5. SPORT
  Publisert:

  Treneren advarer alle som har avskrevet Boasson Hagen: – Han er like god som i fjor

 6. SPORT
  Publisert:

  Tidsstraff og bot for Boasson Hagen etter Sky-hjelp