Sport

Norsk galoppstjerne håvet inn 13 millioner som reserve

– En milepæl i min karriere, sier William Buick.

William Buick håver inn etter seier i Hongkong.

Egentlig skulle ikke William Buick ha vært med i det hele tatt, men han endte opp med å vinne hovedløpet i galopp i Hongkong søndag.

Buick fra Bærum endte på sisteplass i det eneste rittet han egentlig skulle stille i. Men i tolvte time ble han satt opp på hesten Pakistan Star i hovedløpet. Det endte med seier verdt 13 millioner norske kroner.

– Dette er en milepæl i min karriere. Det å vinne et stort internasjonalt galoppløp på det aller høyeste nivået, med en lokal hest i Hongkong er stort. Veldig stort, sa Buick til Equus etter løpet.

Les også

Norsk galoppstjerne vant i Dubai - red inn 28 millioner

Det var ingen grunn til å mistro ham på det.

Buick reiste til Sha Tin Racecourse for å revansjere seg med arbeidsgiverens hest Godolphin’ Blue Point. Hesten, som ble strøket fra storløpet i Dubai for en måned siden på grunn av neseblod, hadde ingen god dag og kom sist.

Eiksmarka-gutten fikk derimot en stor opptur på slutten av dagen. I hovedløpet Queen Elizabeth II Cup fikk han gjesteoppsittet Pakistan Star, da rytter Silvestre de Sousa ble stoppet av problemer på reisen og reserverytter Kerrin McEvoy måtte kaste inn håndkleet med øreinfeksjon.

– Det var åtte hester i løpet, ett av de beste løpene i Hongkong i løpet av året. Over distansen 2000 meter hoppet hesten fin ut. Og til slutt ble det veldig lett. Jeg tror vi vant med tre lengder, sa Buick.

– Etterpå var det en utrolig oppmerksomhet. Hesteinteressen er enorm i Hongkong. Hesten var et tredjevalg, sa Buick.

Etter 13 nye, innkjørte millioner har William Buick totalt ridd inn 58 millioner kroner hittil i karrieren.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hongkong
  2. Galopp