Vipers-treneren: - Vi har fått førstevalget vårt

Landslagsspiller Malin Aune ble presentert som Vipers-spiller mandag.

svp://1001874?view=fvn
  • Herman Folvik
  • Åge Harald Drangsholt

KRISTIANSAND:

– Vi har vært så heldig at Malin vil spille for oss de neste to årene, og det er vi veldig fornøyd med, sier sportssjef Peder Langfeldt.

Aune var med i den norske EM-troppen, og kommer fra Oppsal.

– Vi henter en spiller som har et vanvittig potensial. Hun har fart, god skuddteknikk, og alt det er moderne kantspiller skal ha, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Aune er klar for Vipers fra og med 1. juni.

Kantspilleren sier at det har vært en lang prosess. Hun hadde flere alternativer.

– Vipers har vært et klart ønske for meg. Jeg vil fortsatt være i Norge, og da var Vipers det beste valget for meg, sier Aune.

Trønderen sier at hun ønsker å kjempe i toppen i Norge. Det samsvarer med ambisjonene til klubben, som har et mål om å ta over troen etter Larvik på sikt.

– Jeg ønsker å kjempe om en plass på landslaget, og sjansen er større her i Vipers enn andre plasser, sier Aune.

Hun sier at Vipers har tatt store steg de siste årene. Hun skryter også av interessen for klubben i byen.

– Hva kan du bidra med?

– Jeg kan bidra med fart, og jeg jobber hele tiden med å utvikle meg videre som kan, sier Aune, som ser mye på herrenes VM, for å plukke opp ting.

Gabrielsen sier at Vipers har fått førstevalget sitt.

– Vi har vært veldig heldig med å få en sånn spiller, sier Vipers-treneren.

Snakket om forsterkninger

Vipers snakket i helga om at det var en ny spiller på vei inn.

– Vi kommer kanskje med noe i begynnelsen av uka. Dere får leve i spenning litt til. Jeg kan si at det er bra standard. Mer kan jeg ikke si nå, sier Peder Langfeldt, sportssjefen til Vipers.

Også trener Kenneth Gabrielsen opplyser at noe han karaktiserer som «veldig spennende» snart er i boks, etter 35–22-seieren mot Sola.

Les også

Stortalentene får ros av Vipers-treneren: – Jeg er superfornøyd med dem

Men ifølge TV2 skal altså Malin Aune være klar for Vipers. Høyrevingen var i den norske troppen som tok EM-gull i Sverige i desember og kommer fra Oppsal. Trønderjenten begynte å spille håndball for Ranheim, men gikk til Selbu for å spille på høyere nivå.

Flere nye spillere?

Det er kjent at Vipers og Byåsens EM-vinner Emilie Hegh Arntzen (23) har vært i kontakt tidligere. Sist helg ble det også klart at Arntzen ikke forlenger med trønderklubben.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå, svarte Hegh Arntzen på spørsmål om hvor hun spiller neste sesong sist helg.

Emilie Hegh Arntzen til venstre og Vipers' Marta Tomac vant EM-gull sammen før jul.

Allerede i høst snakket Gabrielsen om sin begeistring for 23-åringen. Sportssjef Langfeldt fleipet også om at den nye signeringen skal være 182 centimeter høy. Det passer bra til Hegh Arntzen som ifølge Wikipedia går 183 centimeter over bakken.

Skiensjenta, som har slitt med sykdom denne uken, har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser søndag kveld.

Sist høst begynte hun å studere økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen i Trondheim. Det tilbys også ved Universitet i Agder, noe som også kansje kan være en positiv faktor med tanke på å velge Vipers.

Les også

Dette er Vipers' store fordel i medaljekampen

Flere ledige stjerner

Etter kampen mellom Vipers og Larvik for halvannen uke siden snakket landslagsstjernen Amanda Kurtovic (25) varmt om Vipers.

– Vipers har ambisjoner, og det frister å gå til en klubb med store ambisjoner, sa Kurtovic til Fædrelandsvennen da.

Hennes far, Marinko, er trener i ØIF Arendal. Søndag kveld satte Kurtovic inn 19 mål på 21 skudd i Larviks 39–22-seier over Oppsal.

Amanda Kurtovic i duell med Vipers' Karoline Olsen.

Hun er på utgående kontrakt, i likhet med samtlige andre spillere, i Larvik. Deriblant er kanskje også vingen Sanna Solberg (26) eller bakspilleren Kristine Breistøl (23) interessant. Norges landslagskaptein Stine Bredal Oftedal (25) går også ut av kontrakt i Issy Paris.

Fra før er det klart at Katrine Lunde kommer hjem til Kristiansand og Vipers. Thorey Rosa Stefansdottir er ønsket videre i Vipers, men har ikke gitt endelig svar ennå.

Bakgrunnen for at Vipers kan finansiere en slik overgang er investorhjelpen klubben fikk før jul.

Vipers har nå to uker spillefri før Tertnes venter 5. februar i Aquarama. Tre dager senere kommer Byåsen og Hegh Arntzen.