Sport

Lillehammer-trio klar for Oilers: - Vi raider ikke en konkurrent

Stephan Vigier, David Morley og Patrick Ulriksen forlater NM-finalist Lillehammer og blir Oilers-spillere. - Jeg forstår at folk på Lillehammer er skuffet, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson.

Stephan Vigier er en av tre Lillehammer-spillere som er klar for Oilers. 28-åringen fra Canada noterte seg for 69 målpoeng for Lillehammer denne sesongen, inkludert sluttspillet.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Aftenbladet får tirsdag formiddag bekreftet at Oilers henter de tre Lillehammer-spillerne Stephan Vigier, David Morley (begge løpere) og Patrick Ulriksen (back).

De tre blir dermed Oilers’ tre første forsterkninger etter fiaskosesongen som endte med 6. plass i serien og exit i kvartfinalen i sluttspillet.

Rekkekamerater

Stephan Vigier har vært en av ligaens mest toneangivende, offensive spillere de to sesongene han har spilt i Lillehammer. Totalt med serie- og sluttspill noterte han seg for 69 målpoeng denne sesongen.

Vigier er 28 år og kommer fra Quebec i Canada.

Oilers henter også rekkekompis David Morley. Også han er fra Canada. 27-åringen er i likhet med Vigier relativt liten av størrelse i hockeysammenheng, men har ferdigheter som går utenpå de fleste.

På to sesonger i Lillehammer stoppet Morley på småpene 116 poeng (serie og sluttspill). Denne sesongen gjorde han 70 poeng, hvorav ti av dem kom i sluttspillet.

I tillegg til de to løperne, er også backen Patrick Ulriksen klar. 28-åringen fra Furuset i Oslo er ikke ulik Dennis Sveum. Kan karakteriseres som en allroundback. Gjorde 18 poeng i serien og fire i sluttspillet for Lillehammer.

David Morley slår følge med rekkekompis Vigier til Oilers.

– Tilfeldig at alle er fra samme klubb

Det betyr at sportssjef i Oilers, Pål Haukali Higson, har kommet i gang med jobben med å bygge opp igjen laget som før denne sesongen hadde seks strake NM-gull.

– Vigier og Morley er toppspillere i ligaen. Vi har vært i dialog med dem en stund, men alt ble klart først etter at sluttspillet var over, sier Higson til Aftenbladet.

– Dere henter tre spillere fra en og samme klubb. Er det greit å raide en konkurrent på denne måten?

– Vi raider ikke Lillehammer. Det er litt tilfeldig at det ble sånn. Jeg forstår at fansen på Lillehammer er skuffet, men det er sånn det er. Vi har vært interesserte i disse spillerne i flere sesonger. Vi har snakket med dem hver for seg. At vi henter tre spillere fra samme klubb er egentlig tilfeldig.

– Men det er uvanlig?

– Jo, det er kanskje det. Men vi hentet to spillere fra Lørenskog før forrige sesong. Det er ikke helt uvanlig at ting som dette skjer i Hockey-Europa, sier Higson.

– Hvordan er det å hente tre nye spillere uten å ha ny trener på plass?

– Jeg har hele tiden sagt at vi har jobbet parallelt med trener og nye spillere. Dette er toppspillere i ligaen som blir bra uansett hvem som er trener.

– Både Morley og Vigier er mindre, tekniske spillere. Indikerer det måten Oilers skal spille på neste sesong?

– Vi har signert to av sju utlendinger. Hvis du vil konkludere ut i fra det, så vær så god, sier Higson.

Les også

  1. Oilers-utfordringene stikker dypere enn treneren

  2. Oilers i ferd med å sirkle inn ny trener

Patrick Ulriksen (t.v.) bytter også ut OL-byen fra 1994 med Stavanger.

Da begynner bitene så smått å falle på plass for Oilers. Som fortsatt mangler trener.

Men klubben er i ferd med å sirkle inn Pål Gulbrandsens erstatter.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Eliteserien (hockey)
  3. Stavanger Oilers