Sport

Serena Williams er gravid

Og hun var det sannsynligvis da hun vant storturnering tidligere i år.

Den amerikanske tennisspilleren Serena Williams venter barn. Her fra Australian Open tidligere i år. Foto: Aaron Favila / TT / NTB Scanpix

Den amerikanske tennisspilleren Serena Williams bekrefter at hun er gravid.

35-åringen meldte selv om nyheten på sin Snapchat-konto, ifølge BBC Sport.

Graviditeten bekreftes av Williams' talskvinne Kelly Bush Novak, som legger til at barnet ventes til høsten.

Det amerikanske tennisesset la onsdag ut et bilde av seg selv med teksten «20 weeks». Verdenstoeren var dermed gravid da hun vant Australian Open i slutten av januar. Det var hennes 23. Grand Slam-tittel.

Hun har ikke spilt siden da, med en kneskade som unnskyldning for at hun ikke deltok i store turneringer i California og Florida.

– Jeg kan med glede bekrefte at Serena venter barn i høst. Hun spiller ikke igjen i år, men gleder seg til å være tilbake neste år, sa Novak i en uttalelse sendt til flere medier.

Williams ble i desember forlovet med Alexis Ohanian, med-grunnlegger av Reddit.

Gjør som Court?

Med sin seier i Australian Open gikk Serena Williams forbi Steffi Graf og ble mestvinnende spiller i Grand Slam-turneringer i Open-æraen.

Margaret Smith Court er den eneste som har flere titler i de fire store turneringene. Hun vant sin 24. og siste i 1973, året etter at hun fødte en sønn. Noen av hennes titler ble vunnet før innføringen av profftennis.

Nå kan Serena Williams gjøre som Court og vinne sin 24. tittel (og flere) etter å ha blitt mor.

Amerikaneren er verdens udiskutabelt største kvinnelige stjerne. Selv om hun ikke har spilt siden januar, vil hun kommende mandag være tilbake på topp av WTA-rankingen.

Til etterfølgelse

Om Serena Williams gjør som hun lover, blir hun langt fra den første kvinne som vender tilbake til topptennis etter å ha blitt mor, men 35-åringen kan bli den eldste.

Kim Clijsters vant tre Grand Slam-titler etter at hun som 26-åring gjorde comeback etter å ha fått barn. Tidligere verdensener Viktoria Azarenka forbereder nå sitt comeback etter at hun ble mor i desember.

Serena Williams har allerede gjort flere vellykkede comeback etter langvarig skade eller sykdom. Etter Wimbledon-seieren i 2010 var hun ute nesten ett år på grunn av alvorlig sykdom.

(©NTB)