Sport

Forsvarsfeil ga poengdeling for FyllingenBergen

FyllingenBergen skuffet etter å kun ha tatt ett poeng i sesongåpningen. — Dette er en kamp vi skal vinne, mener Eivind Tangen.

AVKAST: Til tross for den viktige landskampen mellom Norge og Kroatia, møtte mange opp for å bivåne FyllingenBergens åpningskamp i Grundigligaen. Dessverre klarte ikke Eivind Tangen og resten av de gulblå å kapre mer enn ett poeng.

  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

FyllingenBergen – Runar 29–29

— Det gikk til helvete. Det ble jo uavgjort, men det føles som et tap. Jeg er utrolig skuffet, sier Eivind Tangen, etter å ha spilt 29–29 mot Runar i sesongåpningen.

Julius Lindskog-Andersson fikk æren av å sette sesongens to første mål for FyllingenBergen, men etter det kom laget fra Sandefjord sterkt tilbake.

I sluttminuttene ledet likevel Fyllingen 29-28, men et sent mål av en imponerende Nacor Medina Perez sørget for ett poeng til hvert av lagene.

— Jeg er ikke fornøyd med å få ett poeng hjemme. Det er skuffende nesten uansett hvem vi spiller mot, sier Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Svakt Fyllingen-forsvar

Både playmakeren Perez og linjespiller Zvonimir Kapular, som ble kampens toppscorer med syv fulltreffere, fikk boltre seg tilnærmet fritt mot et tamt Fyllingen-forsvar.

Det fikk sjefen til å rase.

— Vi taper det poenget på grunn av at forsvaret vårt ikke er godt nok. Vi skal ikke slippe inn 29 mål hjemme mot Runar. De får score altfor mange enkle mål på ting som vi er veldig godt forberedt på, slår treneren fast.

Til pause ledet de gulblå 14-12, men de klarte aldri å riste av seg gjestene. Fyllingen lå ikke under før det hadde gått 48 minutter.

Til tross for å ha sluppet inn 29 mål, er ikke Tangen enig i at forsvaret var dårlig.

— Jeg syns egentlig ikke vi er så dårlige defensivt. Vi gjør det vi avtaler på forhånd, men får ikke helt utbytte for det. De har utrolig flaks og får noen lette mål, spesielt i førsteomgang, mener Tangen, som var en av flere spillere som slet med å håndtere de hvite.

Andreas-ene fikk spilletid

Før kampen var det usikkerhet rundt forsvarsbautaene Andreas Gjeitrem og navnebror Ungesson, men begge fikk spilletid på Framohall-parketten.

Sistnevnte måtte likevel se førsteomgangen fra sidelinjen, på grunn av strekkskaden han pådro seg i cupkampen mot TIF Viking.

— Skaden er bedre enn den har vært, men jeg kan bare spille i forsvar og kan ikke ta det lange byttet. Derfor hviler jeg i førsteomgangen, sier "Ankan".

Da han kom inn fikk hjemmelaget mer muskler i forsvar, men klarte likevel ikke å stoppe Runars offensive våpen.

— Det gikk ikke helt som planlagt. Jeg syns vi har kontroll på dem nesten hele kampen, men så kommer de sterkt på slutten, oppsummerer Ungesson.

- Ikke et fantastisk lag

Gjesdal håper svensken snarlig kommer tilbake i full vigør.

— Det er viktig å få han tilbake, fordi han har fysiske kvaliteter som vi mangler. Foreløpig kan vi ikke bruke han fremover i banen, men han gjorde en god jobb når han kom inn i annenomgangen, sier Gjesdal.

Runar har – nærmest som vanlig – hatt mange utskiftninger i troppen, og det er derfor vanskelig å vite hvilket nivå Vestfold-laget er på.

Gjesdal mener laget i enkeltkamper kan hamle opp med de fleste i ligaen, men også her er Tangen uenig med sin sjef.

— Runar er ikke et fantastisk lag, så dette er en kamp vi skal vinne, mener spilleren med den giftige venstrehånden.

Håper på revansje

Allerede på onsdag får Tangen og co. muligheten til å revansjere seg på bortebane mot Bodø.

Det blir trolig en tøffere kamp, men treneren tror laget kan vise bedre takter enn de gjorde i sesongåpningen.

— Det er en premiere og vi er kanskje ekstra spent, men det er ikke noe topp lag vi møter og vi er ikke fornøyd med prestasjonen vår. Forhåpentlig blir det bedre mot Bodø, sier han.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen