Sport

Kristoffs lagkamerat suveren på knallhard etappe

Alexander Kristoffs lagkamerat Ilnur Zakarin gikk solo opp til Finhaut-Emosson og vant den første Alpe-etappen.

Ilnur Zakarin vant den første Alpe-etappen i Tour de France.

Alexander Kristoffs lagkamerat Ilnur Zakarin gikk solo opp til Finhaut-Emosson og vant onsdagens 17. Tour-etappe. Bak økte Chris Froome forspranget til sine største rivaler.

Etter at Zakarin hadde tatt sin første etappeseier i Tour de France, prøvde sammenlagtkapteinene å kvitte seg med Froome opp den siste stigningen.

Movistar hadde varslet angrep på hviledagen, og Alejandro Valverde var førstemann ut opp i Alpene. Spanjolen ble imidlertid spist opp raskt, og i stedet var det BMCs Richie Porte som gikk med en og en halv kilometer igjen til mål. Kun hans gamle lagkamerat Froome klarte å følge, og de to trillet sammen over målstreken.

– Det brakte tilbake minner. Jeg mener Richie er en av de beste klatrerne i verden. Han beviste det i dag og han kommer til å kjempe om en plass på podiet, påpekte Froome.

Quintana tapte tid

Adam Yates fulgte nærmest, mens både Nairo Quintana og Bauke Mollema, som lå på annenplass før onsdagens etappe, tapte tid til briten.

– Jeg er glad for hvordan etappen gikk. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk innsats på en veldig varm dag, forklarte Sky-kapteinen.

Quintana kom 28 sekunder bak Froome i mål, mens Mollema var 40 sekunder bak. Joaquim Rodríguez og Roman Kreuziger fikk det også opp den siste stigningen.

Det betyr at Froome leder Tour de France 2.27 foran Mollema og 2.53 foran Yates etter onsdagens etappe. Quintana er nå 3.27 bak.

– Det er fortsatt tre dager igjen i Alpene, og morgendagens tempo kommer til å bli tøff. Det at vi tok tid på våre rivaler og at vi kom så bra ut av hviledagen er det viktigste nå, avsluttet Froome.

Det så ut til å bli en reprise av den 15. etappen med en kamp om seieren mellom Rafal Majka og Jarlinson Pantano, men Alexander Kristoffs lagkamerat Ilnur Zakarin ville det annerledes.

Sagan i brudd

Katusja-rytteren kjørte seg opp til de to andre som tidligere hadde skilt seg fra sine bruddkamerater. Den eneste russeren i feltet støtet opp den siste stigningen, og på forsøk nummer to kom 26-åringen seg av gårde og tok seieren i ensom majestet.

– Jeg gjorde mitt beste. Jeg er veldig glad, og takk til mine lagkamerater. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa russeren.

Pantano ble nummer to på Colombias nasjonaldag, mens Majka rullet inn til tredjeplassen. Polakken kan imidlertid trøste seg med at økte forspranget ytterligere i klatrekonkurransen.

Etter den siste hviledagen i Touren tok feltet fatt på fire strake dager i Alpene onsdag. Et brudd ble dannet, og hadde over tjue minutters forsprang på det meste.

Med Mark Cavendish på vei hjem, tok Peter Sagan et solid tak på den grønne poengtrøya på den 17. etappen. Slovaken var en del av det opprinnelig bruddet, og tok 20 poeng på den innlagte spurten før han oppskriftsmessig slapp seg ned. (©NTB)

LES OGSÅ:

Les også

  1. Gråtkvalt Johnsrud Sundby: - Himmelen falt i hodet på meg

  2. Johnsrud Sundby-utestengelsen: Northug overtar Tour de Ski-triumfen

  3. Slik reagerer Northug-leiren på rivalens utestengelse

  4. Kowalczyk mener Sundby skulle vært suspendert for halvannet år siden

  5. Dommen får ingen konsekvenser for Sundbys 75 millionersavtale

  6. Internasjonal støtte til Johnsrud Sundby

Les mer om

  1. Tour de France