Sport

Hvordan er det du ser ut, Thorkildsen?

Andreas Thorkildsen (32) med helt nytt utseende før Bislett Games.

svp://19327?view=ap
  • Arild Sandvik

– Det er et nytt image, jeg prøver jo noe nytt hele tiden, sier Thorkildsen.

Thorkildsen framsto i en litt tøffere utgave dagen før Bislett Games. Med fullt skjeggpryd skulle man tro han kom rett fra en innspilling fra «Game of Thrones»-serien.

Kristiansanderen har EM i Zürich i august som det store målet denne sesongen. Likevel vil han kaste langt på Bislett onsdag kveld.

Han sesongåpnet med 80,54 meter under Diamond League-stevnet i Eugene for en og en halv uke siden. Det holdt til annenplass bak tsjekkeren Vitezslav Vesely, som var over 83 meter.

— Blir tøft

– EM er hovedmålet, men Bislett blir spennende. Jeg fikk en grei start i Eugene, og jeg gleder meg til onsdag kveld, sa Andreas Thorkildsen til NTB.

– Det var litt spesielle forhold der, men jeg er fornøyd så langt med sesongen. Jeg har kommet i gang igjen, slo Thorkildsen fast under tirsdagens pressekonferanse.

Les også

Thorkildsens rivaler har hanglet foran Bislett Games

Thorkildsen har den norske rekorden med 91,59 meter fra Bislett for åtte år siden. Det begynner å bli en stund siden 32-åringen var i nærheten av slike lengder.

– Det skal bli spennende å se om jeg klarer slike lengder. Jeg har ikke fått gjort så mye i sesongen, men det blir interessant å se hvor nivået blir liggende i denne konkurransen. De har samlet det beste feltet som er mulig per dags dato, men det er vi blitt vant til når det gjelder Bislett Games. Det blir tøft, sa Thorkildsen.

Sterkt felt

Det er et sterkt spyd-felt Bislett-general Steinar Hoen har samlet. Tidligere har duellen mellom Tero Pitkämäki og Thorkildsen vært et av høydepunktene på Bislett. Nå har flere kastere meldt seg på og levert lange kast. På Bislett stiller blant andre finnen Pitkämäki, VM-vinner Vesely, OL-vinner Keshorn Walcott og mannen med årsbeste i verden, Ihab Abdelrahman fra Egypt. Han oppnådde 89,81 fra DL-stevnet i Shanghai.

– Det var et bra kast. Han er en stor kar som kaster langt og har krøpet opp over på rankingen de siste årene, sa Thorkildsen om den relativt ukjente egypteren med årsbeste i verden.

– Jeg håper på en bra konkurranse og bra forhold. Vinden kan ofte være litt problematisk, men den bør vi klare å takle. Jeg er kapabel til kast over 89 meter, men om det kommer onsdag, kan jeg ikke love, sier Thorkildsen til NTB.

Etter å ha dominert nærmest alle spydkonkurransene han stilte opp i mellom 2004 og 2009, begynte det å gå tyngre. Både 2012 og 2013-sesongen ble det nærmest bråstopp. Både albue— og kneskader forplantet seg til problemer med teknikken. Det ga bare sjetteplass i London-OL og 7.-plass i VM i Moskva i fjor sommer.

Så å si skadefri

Har har fått vært så å si skadefri vinter og fått trent godt i hele vinter.

– Det vært en bra vinter med lite skader og sånn, og da får man gjennomført treningene slik man er avhengig av. Det fysiske er pluss/minus der det skal ligge, sa Thorkildsen.

(©NTB)

svp://19327?view=ap

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen