Klar for Tiger Woods

Golfproffen Henrik Bjørnstad er klar for USA-touren i golf etter å ha fullført den siste runden i kvalifiseringen mandag på par.

Etter de seks rundene i kvalifiseringen sluttet nordmannen på 419 slag. Det ga 13. plass da han kom inn, men selv om kvalifiseringen ikke var ferdigspilt, kunne ingen skyve nordmannen ut av den eksklusive listen. De 30 beste i kvalifiseringen er klar til å møte verdens beste med Tiger Woods og Vijay Singh i spissen neste år.

— Dette er kjempemoro. Det som imponerer meg mest er måten Henrik klarte å beholde roen på. Denne prestasjonen står det virkelig respekt av. Det er stor golf det han har prestert i de seks kvalifiseringsrundene han har spilt her i Orlando, sa sportssjefen i Norges Golfforbund, Jan-Erik Aalbu til NTB mandag kveld.

— Det er helt utrolig det Bjørnstad har prestert. For sju og en halv måned siden var han snekker. Nå er han klar for golfens luksusklasse. Det er nesten ikke til å tro, sa Aalbu.

Første nordmann

Henrik Bjørnstad er den første nordmannen som noensinne har klart å ta seg til USA-touren i golf, og han har spilt veldig solid og bra i kvalifiseringen. Totalt kom han gjennom de seks rundene 13 slag under par. På mandagens siste runde lå han på par til det 11. hullet. Da pådro han seg en bogey, men denne utlignet han med en birdie på det 18. og siste hullet, og da kunne han slippe jubelen løs og smake på den champagnen Suzann Pettersen satte igjen på hotellrommet hans etter at hun forlot Orlando søndag.

— Jeg opplevde den sjette og siste runden som seks timer med straffespark. Dette kan sammenlignes med at Norge skulle møte Brasil i semifinalen i fotball-VM og at kampen gikk til straffespark. Dagen i dag (mandag) har vært en skikkelig påkjenning, innrømmet Aalbu.

Han sa også at han hadde både jublet, ledd og grått en skvett sammen med Henrik Bjørnstad etter at nordmannen var ferdig med kvalifiseringen.

Ingen utladning

— Jeg gjorde unna den store utladningen etter kvalifiseringsrunden i California, for den runden var veldig viktig. Hadde jeg ikke kommet meg gjennom nåløyet der, ville jeg var uten muligheter både i USA- og i Europa-touren, sa Bjørnstad som naturlig nok var «i himmelen» etter mandagens spill. - Jeg vet ikke om jeg kan si at Henrik hadde full kontroll, men han lå ett og to slag over kvalifiseringsgrensen hele tiden, sa Aalbu.

Han mente også at det Bjørnstad nå har prestert ved å ta skrittet inn blant de aller beste golferne i verden, må virke inspirerende på norske talenter.

— Nå vet vi at det er mulig. Henrik har brutt en barriere, så nå er det fritt fram for andre å gjøre det samme. Jeg er sikker på at vi kommer til å se flere nordmann på USA-touren i årene som kommer, sa Jan-Erik Aalbu til NTB.

På PGA-skole

Henrik Bjørnstad fikk ikke mye tid til å hvile på laurbærene og feire den vellykkede kvalifiseringen. Allerede tirsdag skal ha på skolebenken for å lære hva som venter ham i USA-touren som tar til på nyåret. Han kommer hjem til Norge i slutten av uken. - Det er foreløpig ikke klart når Henrik kommer til å spille sin første turneringen på USA-touren, men det kommer nok til å skje like utpå nyåret. Det tar nok ikke mange dagene etter årsskiftet før han er i gang blant Tiger Woods og de andre verdensstjernen, slo Jan-Erik Aalbu fast overfor NTB mandag kveld.

Les også

Golf-esset takker Aalbu

Henrik Bjørnstad er den første nordmannen som noensinne har klart å ta seg til USA-touren i golf.