Sport

Norges nye keeper er så ukjent at hun ikke engang er på Wikipedia

Men keepertreneren mener at Emily Stang Sando har stått bedre enn Norges førstekeeper denne sesongen.

Emily Stang Sando er det ferskeste medlemmet i Norges EM-tropp. Hun kom til Ungarn sent mandag kveld, og spiller sin første kamp tirsdag kveld mot Ukraina. Foto: NTB Scanpix

  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

DEBRECEN (aftenposten.no): Det har vært et par hektiske døgn for det ferskeste medlemmet i Norges EM-tropp.

Emily Stang Sando kom til EM-byen Debrecen sent mandag kveld. Da hadde hun flydd fra Danmark, hvor hun knapt hadde rukket å skifte bag etter Esbjergs treningsleir i Egypt. Tirsdag formiddag trente hun sammen med lagvenninnene, før kveldens kamp mot Ukraina.

Det var et hardt slag for den norske troppen at førstekeeper Kari Aalvik Grimsbø fikk problemer med menisken under den første kampen mot Romania.

Nå er det hennes klubbvenninne fra Esbjerg som skal danne keeperduo sammen med Silje Solberg.

Les også

Resten av EM ryker trolig for Norges førstekeeper

Får en støtterolle

Men hvem er egentlig Norges nye keeper.

Et Wikipedia-søk gir ingen hjelp. Det eneste stedet hun er nevnt der er i forbindelse med troppen til VM i beachhåndball i 2012. Sando sto tre sesonger for Flint før hun reiste sørover til Danmark. Hun er opprinnelig fra Holmestrand, og hadde flere sesonger bak seg i Larvik før hun gikk til Flint.

— Vi får en lojal spiller som kommer til å støtte Silje Solberg hundre prosent. Med Kari og Silje var det 50/50. Nå er det mer 80/20. Emily vil støtte Silje, og komme inn noen minutter her og der om det ikke fungerer for Silje. Der er Emily fantastisk, og hun har utviklet et veldig godt samarbeid med Kari. Hun er veldig vant til å dele keeperrollen, sier keepertrener Mats Olsson til Aftenposten.

Har stått bra i Danmark

Til NTB sier TV2s håndballekspert at Stang Sando faktisk har stått bedre enn Aalvik Grimsbø i den danske serien.

Det kan Olsson være enig i.

— Hun har gjort en veldig fin sesong i Danmark. I den danske ligaen ligger hun på en høyere redningsprosent enn hva Kari gjør. Forskjellen er at Emily ikke har erfaringen fra den internasjonale scenen som det Kari har. Hun må kanskje få litt tid i starten til å få av seg noen kilo av skuldrene.

Grimsbø fortsatt skuffet

Trener Thorir Hergeirsson var mandag kveld klar på at han ikke så mørkt på den nye keepersituasjonen. Han er glad for å ha sin nye keeper på plass.

— Nå har hun fått en økt sammen med laget. Hun har hatt lite ballkontakt den siste uka, så det kan være greit før kampen.

Han sier at lagets førstemålvakt fortsatt er lei seg på grunn av skaden som gjør at hun trolig mister hele EM.

— Det er skuffelse, naturligvis. Det er ikke noen endring med tanke på skaden, så vidt jeg vet. Hun er fortsatt øm i kneet.

PS: Ingen av spillerne snakket med pressen etter tirsdagens formiddagstrening.

Les også

  1. Trenerprofil om Grimsbø-skaden: - Hun var Norges viktigste spiller

  2. Han er illsint ved sidelinjen og tjener 1700 kroner i måneden

Les mer om

  1. Håndball