Disse skal forsvare Norges EM-gull: - Det blir tøffere enn noensinne

Katrine Lunde vraket.

Katrine Lunde ble vraket i EM-troppen. Kari Aalvik Grimsbø, derimot, er med.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok tirsdag ut troppen som skal forsvare Norges EM-gull i håndball i Sverige i desember. Som vanlig er ambisjonene høye:

— Det er vedtatt at vi skal kjempe om medaljer, sier Hergeirsson.

På forhånd var det ventet at det ikke ble funnet plass til landslagsveteranen Katrine Lunde i troppen. Det ble bekreftet tirsdag. Istedenfor tar Hergeirsson med seg Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø.

Les også

Disse idolene har sikret norsk håndball 21.000 nye spillere

— Kari er vår desidert beste målvakt for øyeblikket. Silje Solberg er i utvikling hele tiden, og ble slått på målstreken til OL av Katrine. Hun representerer størst fremtidspotensiale. Det er et soleklart valg. Katrine Lunde er fortsatt er en god målvakt, og så lenge hun er i topphåndballen er hun en god reserve, sier Hergeirsson.

Mer overrasket over Linka-vraking

TV 2s håndballekspert Randi Gustad synes ikke i seg selv at vrakingen av Katrine Lunde er overraskende.

— Keepersituasjonen vår er et luksusproblem. Vi har fire av de ti siste målvaktene i verden. Hun hadde ikke et topp OL, og har vært skadet, så jeg synes ikke det er særlig overraskende, sier Gustad til Aftenposten.

IDA ALSTAD OGSÅ VRAKET:

Les også

Alstad tror hun har spilt sin siste landskamp: – Jeg tar signalet (for abonnenter)

Hun er derimot mer overrasket over vrakingen av Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

— Hun er toppscorer i Champions League, har gjort det superbra etter OL og er formsterk. Det er litt merkelig at den kommer nå, sier Gustad.

Gravid Løke

Thorir Hergeirsson kalte det kommende mesterskapet for «et tøffere EM enn noensinne», da Norge møter Russland, Romania og Kroatia i gruppespillet. Gustad mener imidlertid det er en annen grunn til at det blir tøft:

Heidi Løke, kanskje Norges viktigste spiller de siste årene, er gravid og dermed ikke med til mesterskapet.

Les også

Den norske håndballstjernen er gravid - står over EM

— Det blir nok det tøffeste på mange år, men den viktigste grunnen er at Løke ikke er med. Hun er vårt viktigste angrepsvåpen. Det kommer de til å merke, sier Gustad.

Norge åpner mesterskapet mot Romania 5. desember. Videre følger gruppespill-kamper mot Kroatia og Russland. Finalen i mesterskapet spilles 18. desember.