Sport

Begge de lokale håndballjentene vraket fra EM-troppen

Årets håndball-VM går uten lokale innslag. Også Camilla Herrem ble vraket.

IKKE MED: Emilie Christensen fra Os spilte mesterskap for Norge i fjor, men kom ikke med i årets EM-tropp.
  • Magnus Wikan

Med både osingen Emilie Christensen og Tertnes-spiller Vilde Ingeborg Johansen i bruttotroppen, var det et lite håp om at en spiller tilknyttet Bergen og omegn skulle få spille vinterens mesterskap i Frankrike.

Det håpet forsvant da landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte den endelige troppen på en pressekonferanse tirsdag.

Verken Christensens eller Johansens navn var blant de 17 som ble vist på storskjermen. Playmakeren og strekspilleren ble ikke vurdert som gode nok.

– Vi bruker begrepet «valgt bort», for vi er en stor spillergruppe. De som ikke er kommet med, er i en reserverolle. Det er gode spillere som skal være stand by. Samtidig som de er med i diskusjonen om å komme inn i laget i fremtiden. Ingen er vraket. Noen er «valgt inn», andre er «valgt bort», sa Hergeirsson.

Små sjanser

Tertnes-spiller Johansen ble neppe veldig overrasket. Selv om hun ble tatt ut i bruttotroppen, ga hun seg selv ingen sjanser til å bli en del av det endelige laget.

Til BT sa hun følgende:

– Heidi (Løke), Kari (Brattset) og Vilde Ingstad, som jeg konkurrerer mot, har vært veldig gode i høst. Sånn sett er ikke sjansene mine så store, sier Vilde Johansen til BT.

SPÅDDE RETT: Tertnes-spiller Vilde Ingeborg Johansen hadde ikke særlig tro på EM-plass selv. Magefølelsen var god.

Analysen var god. Alle de tre hun nevnte er med i EM-troppen.

For Larvik-spiller Christensen, som mesterskapsdebuterte i VM forrige vinter, var håpet antakelig noe større. Men i hard konkurranse med flere av verdens beste bakspillere, ble hun funnet for lett denne gangen.

Den største lokale håndballprofilen, Stine Skogrand, står over mesterskapet grunnet graviditet.

Herrem vraket

Heller ikke håndballveteranen Camilla Herrem får spille i Frankrike i desember. Hun har spilt 12 strake mesterskap for Norge.

I stedet er Thea Mørk og Sanna Solberg valgt inn som venstrekanter.

UTE: Camilla Herrem har spilt 12 strake mesterskap for Norge. Vinterens må hun se fra godstolen.

– Det er en ren faglig vurdering. Vi i trenerteamet mener at de to andre er bedre rustet til mesterskapet som kommer nå. Samtidig er det tøft å velge bort Camilla, som har vært så trofast og solid i alle mesterskapene der jeg har ledet dette laget, sa Hergeirsson til TV 2.

Han forteller at Herrem har en reserverolle dersom en av de valgte venstrekantene skulle melde forfall. Herrem fødte en gutt i juli og returnerte til spill for klubblaget Sola kun seks uker etter fødselen.

Dette er EM-troppen:

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg.

Utspillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Sanna Solberg, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune og Maja Jakobsen.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-EM
  3. Thorir Hergeirsson