Sport

Anette Sagen har hoppet over til nytt lag

Anette Sagen trengte luftforandring. Derfor har hun byttet fra Vikersund Flying Team til Kollenhopp.

Anette Sagen satser hardt på å få en VM-plass i Falun. Det betyr at hun ikke er med landslaget, fordi hun trenger å trene opp fysikken. Mette Bugge

 • Mette Bugge
  journalist

— Målet er VM i Falun, sier veteranen, som satser på en plass både på mixedlaget og i kvinnenes renn under mesterskapet i Sverige i februar.

29-åringen har slitt med en skulderskade de siste sesongene, og ble ikke tatt ut til OL i Sotsji. Der var hun kun gjest under kvinnenes aller første OL-deltagelse.

Sagen trente etter skulderoperasjonen, men klarte aldri å komme tilbake i tide til Sotsji-billett. Nå er det Falun som gjelder, og etter litt om og men byttet hun til Kollenhopp. Der er Roy Erland Myrdal hovedtrener.

— Jeg måtte ha en forandring og snakket både med landslagstrener Christian (Meyer) og Roy før jeg bestemte meg. Jeg ville ha nye impulser, sier hun etter åtte år i samme team.

Den Lier-bosatte hopperen er nå i samme treningsgruppe som Phillip Sjøen, Joachim Hauer og Rune Velta, når han er hjemme.

Forstår hverandre godt

— Jeg har følt at jeg har hatt en bra dialog med Roy hele veien. Vi snakker samme språk. Tilnærmingen til hvordan jeg skal få det til er annerledes. Jeg forstår veldig fort hva han mener. Vi har en god måte å kommunisere på, forteller hun.

Foregangskvinnen for å få hoppsport for kvinner opp og stå, deltar i norgescuprennet på Vikersund denne helgen, sammen med Line Jahr. De hopper i herrenes A-klasse, for å få konkurranse.

Landslagstreneren har hatt flere samlingen, den siste på Rena, uten at Sagen har vært med. 7. januar drar Meyer og hans elitehoppere på en 14-dagerstur til verdenscuprenn i Japan. Sagen blir hjemme for å trene med Kollenhopp. Hun bruker landslagspausen godt.

— Det er viktig at hun kommer i god, fysisk form igjen, sier Meyer, som håper og tror at hun er klar til verdenscuprennet i Oberstdorf i slutten av januar.

Sagen er innstilt på å gjøre jobben fremover.

- Hva trigger deg etter snart 15 år som skihopper?

— Jeg vil gjerne få ut potensialet mitt. Samtidig er nivået internasjonalt blitt veldig høyt, men det er bare å stå på videre.

Kollentrener glad for tilliten

Kollentrener Myrdal synes det er stas å få samarbeide med Sagen.

— Anette har vært en skihopper på et ekstremt høyt nivå, og er en pioner. Det er artig å få den tilliten at hun ville trene med oss. Jeg prøver å få henne til å komme tilbake til der hun var. Hun har naturlig et veldig fint mønster for skihopping. Sammen skal vi prøve å finne tilbake til den teknikken hun hadde, som hun har mistet på grunn av skader. Fysikken fikk seg en liten knekk. Sakte, men sikkert har brikkene begynt å falle på plass.

 1. Les også

  Kun Jahr hang med de beste på Lillehammer

 2. Les også

  Nå renner pengene inn til hoppjentene

Les mer om

 1. Hopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Norges beste: - Jeg er blitt mer kritisk til meg selv

 2. SPORT

  I denne klubben er det tett mellom hoppstjernene

 3. SPORT

  I 2007 ble 11-åringen avbildet med sitt store forbilde.Nå er de på samme lag

 4. SPORT

  Norsk landslagshopper er ikke som andre. Han har høydeskrekk.

 5. SPORT

  Tom Hilde har designet Norges hjelmer

 6. SPORT

  Tom Hilde innrømmer: - Blir bedre av å få ei skyllebøtte