Sport

Vettel vant Formel 1-åpningen etter thrillerduell

Tyskeren tok sesongens første seier. Se video!

Sebastian Vettel gikk seirende ut av det som ble en thriller av en duell mot Lewis Hamilton i Formel 1-åpningen i Australia søndag.

Vettel jakter sin første VM-tittel siden 2013, mens Hamilton skal forsøke å bli verdensmester for fjerde gang på de siste fem sesongene. Søndag inntok de to stjernene hovedrollene allerede fra start.

Hamilton startet i beste startspor etter å ha kjørt en strålende kvalifisering lørdag, og lenge så briten ut til å ha kontroll på begivenhetene. Da sikkerhetsbilen måtte ut i banen som følge av at fransksveitsiske Romain Grosjean fikk motorproblemer, endret imidlertid alt seg.

Hamilton hadde på det tidspunktet allerede vært inne i depotet for å skifte dekk, og Mercedes-laget var sikre på at den regjerende verdensmesteren hadde stort nok forsprang til å forsvare ledelsen i det øyeblikk Vettel gjorde sitt stopp.

Hamilton gjorde derfor store øyne da tyskeren plutselig dukket opp foran ham på banen med nye dekk.

Sebastian Vettel og Lewis Hamilton kjempet en tett kamp søndag. Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake / NTB scanpix

Les også

Nygaard vant verdens lengste skirenn: – Det var brutalt hardt

Datatrøbbel?

– Hva var det som akkurat skjedde? Var det min feil? Spurte en forvirret Hamilton lagledelsen over radioen etter episoden.

– Vi trodde forspranget var trygt, men noe er tydeligvis feil, lød svaret.

Etter målgang gikk Mercedes-laget langt i å antyde at en teknisk feil med datasystemet som benyttes trolig var skyld i feilvurderingen som kostet Hamilton seieren.

I Ferrari-stallen var det lutter glede etter sesongens første triumf.

– Vi hadde selvfølgelig litt flaks i dag. Lewis kjørte en fantastisk kvalifisering lørdag og fortjente beste startspor. Han kjørte også et godt løp og så ut til å ha kontroll, sa tyskeren.

Les også

Zuccarello med målgivende da Rangers slo til med storseier

48. seier

Han tok sin seier nummer 48 i det som var karrierens 200. VM-start.

– Jeg ba om at vi skulle få en episode slik at sikkerhetsbilen måtte inn på banen. Plutselig stoppet Haas-bilen i sving nummer to. Da var jeg full av adrenalin, sa Vettel.

Hamilton tok på sin side nederlaget med fatning.

– De gjorde den beste jobben i dag. Selv må vi tilbake til tegnebrettet og finne på noe nytt, sa han.

Tar Hamilton eller Vettel sin femte VM-tittel denne sesongen, tangerer de den argentinske legenden Juan Manuel Fangio. Han dominerte Formel 1-sporten på 50-tallet.

Kun Michael Schumacher har flere VM-titler enn fem.

Daniel Ricciardo ble nummer i Australia søndag.

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton