Sport

Oilers våknet etter treg start

Oilers fikk akkurat den åpningen de hadde håpet på i sluttspillet. Etter en litt treg start ble laget bare bedre og bedre utover i kampen.

Oilers begynte dårlig, men vant til slutt.
  • Svein Hagen

Oilers – Stjernen 5-2

Tidlig i den første perioden fikk hjemmelaget mulighet til å spille i overtall, men de klarte ikke å utnytte den fordelen da Ben Blood satt i fryseboksen. Like etter var det gjestene sin tur til å ha en spiller mer på isen, da Jean Michel Daoust måtte i utvisningsboksen. Dette overtallet klarte Stjernen å dra fordel av, nevnte Ben Blood var mannen som ga hjemmelaget en kalddusj da han satte pucken forbi Ruben Smith.

Vel midtveis i perioden var gjestene nære på å øke sin ledelse, men heldigvis havnet ikke pucken over mållinjen. Samtidig fikk Stjernen nok en gang mulighet til å spille i overtall da Adrian Veidemann fikk en tur i fryseboksen. Men denne gangen klarte de ikke å utnytte den fordelen.

Mange utvisninger

Snaue fire minutter før perioden var over, fikk igjen Oliers muligheten til å spille i overtall da Stjernen-spiller Anders Pedersen fikk to minutter utvisning. Like etter var det Mathias Trettenes som også måtte ut av isen, med to pluss ti minutter utvisning for takling bakfra. Men heller ikke Stjernen lå på latsiden i forhold til å få spillere utvist, også Markus Karlsson fikk en tilsvarende utvisning i sekundene etter. I likhet med Trettenes var også dette for takling bakfra.

Mathias Trettenes satt mer i utvisningsboksen enn han var ute på isen i kampen mot Stjernen. Det var en ny opplevelse for han.

I den første perioden pådro Oilers-spilleren seg en to pluss to pluss ti minutters utvisning for sin takling bakfra. Noen han var rimelig overrasket over, han syntes nemlig ikke at forseelsen var av en slik art at det skulle gi så stor straff.

— Det er ikke akkurat den plassen jeg pleier å oppholde meg på under en hockeykamp. Jeg må si at det var ganske kjedelig å sitte i boksen å se at de andre spilte kamp. Definitivt en uvant opplevelse for meg, sier Trettenes.

Da han fikk sin neste utvisning ute i den andre perioden, ville han rett og slett ikke ta turen til utvisningsboksen, og dommerne måtte formelig skyve han inn dit.

Det var ingens stor periode fra hjemmelagets side, og det var ikke ufortjent at det var gjestene som ledet. Oilers vant imidlertid skuddstatistikken med 12-11. ## Soares utlignet

Det var ikke spilt mer enn tre minutter av den andre perioden før Oilers fikk nok en spiller utvist. Denne gangen var det Stian Høygård som måtte ta seg en tur i boksen. Men så langt er det helt klart hjemmelaget som har vært mest aggressive, og de hadde et par gedigne muligheter til å utligne tidlig i perioden.

Vel fem minutter i perioden fikk endelig publikum noe å juble for. Josh Soares sørget nemlig for utligning. Helt fortjent etter det spillemessige overtaket hjemmelaget har hatt innledningsvis på den andre perioden.

Drøyt sju minutter ut i perioden fikk Adrian Veidemann sin andre utvisning i kampen, og nok en gang kunne gjestene spille i overtall. Uten at de klarte å skape noen farligheter. Like etter var det Oilers sin tur til å prøve seg i overtall igjen, da Michael Colaveccia måtte sette seg i fryseboksen. Minuttet etter fikk han selskap av Myles Harvey. Dermed kunne hjemmelaget spille med to spillere mer på isen i nesten ett minutt.

Oilers utnyttet overtall

Og den muligheten klarte Oilers å utnytte, da Christian Hansson sendte hjemmelaget i ledelsen 2-1. Da var det snaue sju minutter igjen av perioden. Hjemmelaget har utvilsomt snudd denne kampen.

Lysere så det slett ikke ut for Stjernen da de like etter at Oilers hadde tatt føringen fikk Jordan George utvist. Han fikk nemlig to pluss to pluss ti minutter. Dermed får Oilers muligheten til overtallsspill i fire minutter. Men så klarte Mathias Trettenes å pådra seg en utvisning, og dermed var ikke fordelen så stor i overtallsspill.

Halvannet minutt før perioden var over var det Peter Lorentzen som måtte ta seg en pause. Så langt har det vært utrolig mange utvisningsminutter for begge lagene i denne kampen. Det hjalp svært lite at Lorentzen fikk følge av Christian Hansson bare halvminuttet etter at han selv satte seg.

Hjemmelaget kunne gå pause etter to perioder med en 2-1-ledelse. Og de har stort sett kontrollert denne perioden. Skuddstatistikken viser 13-8 i Oilers favør.

Kjappe scoringer

Den tredje perioden var ikke mer enn to minutter gammel før Jean-Michel Daoust økte hjemmelagets ledelse til 3-1. En kjempestart på den siste perioden for hjemmelaget.

Og det gikk ikke mer en dryge to minutter før Oilers sørget for nok en puck i nettmaskene. Denne gang var det Christian Dahl-Andersen som sørget for at hjemmelaget ledet 4-1. Men bare førti sekunder etter reduserte Stjernen ved Lasse Fjeldstad.

For øvrig var det ikke mer enn 2730 tilskuere til stede på den første kvartfinalekampen. Det var nok skuffende for Oilers, som helt klart hadde ventet et større antall tilskuere denne fredagskvelden.

Halvannet minutt før slutt fikk gjestene mulighet til å spille i overtall da Josh Soares måtte ta seg en tur i fryseboksen. Da tok også Stjernen ut sin keeper Henrik Haukeland. Oilers fikk en kontringsmulighet og Christian Hansson sørget like godt for at hjemmelaget økte sin ledelse til 5-2. En helt fortjent seier til hjemmelaget, og de har dermed skaffet seg et godt utgangspunkt i kvartfinalen. Neste kamp går i Fredrikstad førstkommende søndag. Skuddstatistikken i den siste perioden viste 13-15. Frisk Asker – Vålerenga 2-1 e.f. (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

1163 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.56) Jørgen Karterud (Simons Gamache, Mathias Trygg).

2. periode: 1-1 (25.05) Dag Christian Frøystad (Mike Matczak, Mikael Dokken).

3. periode: Ingen.

Forlengning: 2-1 (60.47) Thomas V. Olsen (Anders Uyby).

Dommer: R. Hansen og L. Kronborg.

Utvisninger: Frisk Asker 4 x 2 min. Vålerenga 1 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min.

Sparta Sarp. – Lørenskog 2-3 e.f. (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

1802 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (11.54) Christopher Henriksen (Mats Frøsheug, Marius Trygg),

2. periode: 0-2 (27.03) Knut Henrik Spets (Christian Söderström).

3. periode: 1-2 (46.53) Jonas Karlsson (Henrik Malmström, Patri Eklund), 2-2 (53.17) Magnus Nilsen (Erlend Leslund, Nathan Cordon).

Forlengning: 2-3 (62.26) Lars Erik Spets (Wacey Rabbit, Jeff LoVecchio).

Dommer: T. Johnsen, O. Hansen.

Utvisninger: Sparta 2 x 2 min. Lørenskog 7 x 2 min.

Stavanger – Stjernen 5-2 (0-1, 2-0, 3-1)

2730 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.09) Ben Blood (Michael Colavecchia, Jordan George).

2. periode: 1-1 (25.19) Josh Soares (Mats Larsen Mostue, Adrian Veideman), 2-1 (33.01) Christian Hanson Mathias Trettenes, Christian Dahl-Andersen).

3. periode: 3-1 (42.00) Jean-Michel Daoust (Dan Kissel), 4-1 (44.22) Dahl-Andersen (Henrik Solberg, Trettenes), 4-2 (44.54) Robin Axbom (Andreas Heier, Rasmus Ericsson), 5-2 (59.40) Hanson (Kissel, Dennis Løvold Sveum).

Dommer: L. Westby og O. Lüthcke.

Utvisninger: Stavanger Oilers 11 x 2 min. 1 x 5 min, 1 x 10 min, 1 x 20 min. Stjernen 7 x 2 min. 1 x 5 min. 2 x 10 min. 1 x 20 min.

Storhamar – Lillehammer 5-1 (0-0, 4-1, 1-0)

4064 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (20.38) Derek Arnold (Mikael Zettergren, Håvard Steen), 1-1 (27.18) Linus Johansson (Christian Larrivée, Luke Moffatt), 2-1 (33.17) Erik de la Rose (Johansson, Mofatt), 3-1 (34.21) Johansson (de la Rose), 4-1 (36.50) Jimmy Andersson.

3. periode: 5-1 (53.31) Larrivée (Eirik Skadsdammen, Joakim Jensen).

Dommer: P. Solem, H. Berg.

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min. Lillehammer 6 x 2 min.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers