- Cancellara kommer ikke til Tour of Norway

Sykkelstjernen starter heller comebacket på Vestlandet.

Fabian Cancellara har ikke hatt noen stor sesong til nå. Men her feirer han seieren på den avsluttende tempoetappen i Tirreno-Adriatico.

Sveitseren er en av sykkelsportens aller største stjerner og hadde opprinnelig sett seg ut Tour of Norway som et passende ritt å starte med etter skaden som hindret ham i å delta i vårklassikerne.

Cancellara veltet under semiklassikeren E3 Harelbeke i slutten av mars. Han fikk et brudd i korsryggen. Først 21. april fikk han lov til å starte treningen igjen.

Comebacket var altså planlagt til 20. mai, første etappe av Tour of Norway. Men mandag kveld fikk Aftenposten følgende beskjed fra Trek Factorys pressekontakt Tim Vanderjeugd:

— Fabian sykler ikke Tour of Norway likevel. Han starter opp i Tour des Fjords uken etter.

Kommer til VM-byen

Det betyr altså at Cancellaras vei mot neste mål, Tour de France, starter i byen som skal arrangere VM i 2017. Første etappe av Tour des Fjords går fra Bergen til Norheimsund 27. mai.

— Dette var helt nytt for meg. Vi har fått beskjed om at Cancellara er klar, og at vi kunne gå ut med navnet hans, forteller teknisk direktør Anders Eia Linnestad i Tour of Norway til Aftenposten.

Arrangøren av Tour of Norway har likevel stjernenavn å by på:

Alexander Kristoff , vårsesongens store rytter med 11 seire internasjonalt.

Lars Petter Nordhaug , tok en overraskende og gledelig seier i etapperittet Tour de Yorkshire i starten av denne måneden.

Edvald Boasson Hagen , i likhet med Cancellara tilbake etter et lengre skadeopphold grunnet brudd i kravebeinet.

På arrangørens bruttoliste over aktuelle ryttere finner vi også kjente navn som Fränk Schleck, Bauke Mollema (nummer tre i fjor), Caleb Ewan og veteranen Chris-Anker Sørensen.

— Den endelige startlisten blir først klar kvelden før rittet starter, forteller Anders Eia Linnestad.

Tour of Norway starter 20. mai med en etappe fra Årnes til Sarpsborg.

Etappene:

1. eappe: 20. mai: Årnes – Sarpsborg, 182 km

2. etappe: 21. mai: Drammen – Langesund, 199 km

3. etappe: 22. mai: Skien – Rjukan, 185 km

4. etappe 23. mai: Rjukan- Geilo, 167 km

5. etappe: 24. mai: Flå - Eggemoen, 175 km