Sport

Neste år vil Kristoff vinne i Sandnes

VELKOMMEN TIL SANDNES:  Ordfører Stanley Wirak, i blå skjorte, ønsker Alexander Kristoff, til venstre, og Sven Erik Byberg, til høyre velkommen tilbake til Sandnes i neste års Tour des Fjords. Til høyre for Wirak står rittdirektør Roy Hegreberg.

Alexander Kristoff håper å komme først over streken når Sandnes også blir målby i neste års Tour des Fjords.

  • Jan-erik Larsen

SANDNES (Aftenbladet): — Etappen går jo stort sett i min daglige treningsløype, så jeg håper å henge med helt til mål neste år, sa Alexander Kristoff da Sandnes torsdag ble bekreftet som målby i 2016-utgaven av Tour des Fjords.

Det er meningen å flytte etapperittet fra mai måned til 31. august - 4. september for å få med enda flere av verdensstjernene. Sandnes kommune, gjennom Sandnes Tomteselskap KF, var så fornøyd med 2015-arrangementet i gaukebyen, at de på ny betaler millionen for å få målgang på den fjerde etappen, det vil si lørdag 3. september neste år.

— For Sandnes er det viktig å skape folkefest og vise oss fram som en attraktiv sommerby. Vi har Nordsjørittet, Blink og nå også Tour des Fjords. Jeg synes det er viktig at Norges mest voksende by stiller opp og skaper folkeliv, sier ordfører Stanley Wirak om sponsingen av Tour des Fjords.

Les også

Rekord for Tour des Fjords: - Dette er en eventyrlig økning

Om fire uker blir det endelig bestemt om etapperittet får grønt lys til flyttingen fra mai til månedsskiftet august/september. Rittdirektør Roy Hegreberg sier signalene fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) er veldig positive.

— Da vil vi ha rittet etter Tour de France, og etter Artic Race. De sportsdirektørene jeg har vært i kontakt med sier at det passer veldig bra i oppkjøringen til VM i Qatar. Jeg tror derfor på enda flere stjerner i 2016, sier han til Aftenbladet.

Mange vil ha TdF

Neste år er det også meningen at Bergen skal bli målby, og ikke startby som VM-vertene i 2017 var i år. Videre skal rittet innom Hardanger og Ryfylke og alt tyder på at det avsluttes i Stavanger søndag 4. september. Budsjettet for 2016 er på 18 millioner kroner, mot 14 i årets utgave.

Les også

Tour des Fjords-vinneren: - Dette kan bli blant de største rittene i verden

— Vi får veldig mange ønsker, og kan ikke tilfredsstille alle. Også Sogn og Fjordane og Agder-fylkene ønsker å bli involvert i Tour des Fjords, men med det formatet og den logistikken vi har nå, klarer vi ikke det. Men på litt lengre sikt kan det jo bli et ritt over enda flere dager. Men til neste år kan vi ikke ha mer enn fem etapper for å få med de beste, sier Hegreberg.

Kristoff vurderer Giro Italia

Alexander Kristoff vant de tre første etappene i årets Tour des Fjords, men kom til kort på den krevende fjerdeetappen i Sandnes. Den vant danske Søren Kragh Andersen. I 2016 vil gjerne Kristoff ha revansje.

— Jeg husker det fantastiske folkelivet i Sandnes denne dagen, og løypa går gjort stort sett i terrenget jeg trener hver dag. Så neste år vil jeg gjerne henge med helt inn, sier Katjusja-syklisten.

Han synes flyttingen av TDF fra mai til august/september passer godt inn i sesongplanene.

— VM i Qatar går ganske sent på året, så dette kan bli en fin oppkjøring, mener Kristoff.

Det er store muligheter for at han kjører Giro Italia neste år, uten at det er helt bestemt. Dette rittet har tidligere gått samtidig med Tour des Fjords.

TV2 kan sende mer

I fjor var det den fjerde etappen i Sandnes som samlet flest tv-seere. 234.000 mennesker så hele etappen i snitt, mens så mange som 357.000 fikk med seg målgangen innerst i Gandsfjorden.

— TV2 stiller seg positiv til en flytting, og har sågar åpnet for at de kan sende hele fjerde og femte etappe, slik det ble gjort under Artic Race. For av de tre norske rittene, Tour of Norway, Tour des Fjords og Artic Race, var det Tour des Fjords som samlet aller fleste seere, sier rittdirektør Roy Hegreberg.

Les også

  1. Vil flytte Tour des Fjords til høsten

Les mer om

  1. Alexander Kristoff