Sterk Forfang med sin beste konkurranse på ett år

Johann André Forfang ble beste norske med 4.-plass i lørdagens verdenscuphopprenn i tyske Titisee-Neustadt. Dawid Kubacki vant rennet.

Johann André Forfang var beste nordmann i verdenscuprennet i Titisee-Neustadt.

Polske Kubacki ledet etter første omgang. Han hoppet 141 meter i sitt finalehopp og vant rennet 6,4 poeng foran østerrikske Stefan Kraft. Ryoyu Kobayashi fra Japan ble nummer tre.

Forfang var beste norske etter første omgang. Han landet på 137,5 meter, men så likevel ikke helt fornøyd ut nede på sletta. NRKs kommentatorer mente han gjorde et veldig godt hopp, og 24-åringen lå på 4.-plass foran finaleomgangen i Tyskland, 5,2 poeng bak ledende Kubacki.

Beste for sesongen

I hopp nummer to landet han på 138 meter og beholdt til slutt 4.-plassen. Forfang endte 9,7 poeng bak Kubacki.

Dette er Forfangs beste resultat individuelt i verdenscupen siden januar 2019. Da ble det også 4.plass.

– Jeg er veldig fornøyd med å nærme meg pallen. Jeg får til to gode hopp og henger bra med. Fortsatt er det pallen som er målet, så jeg skal prøve å klore meg fast til nivået jeg har funnet i de siste rennene, sier Forfang.

Tande hoppet seg opp

Daniel-André Tande leverte en meget god finaleomgang og hoppet seg opp fra 14.- til 7.-plass, mens Robert Johansson også hoppet seg litt opp på resultatlisten. Han var nummer 15 etter 1. omgang, men endte på 13.-plass.

Marius Lindvik, som imponerte stort i hoppuka, fikk det ikke helt til å stemme i første omgang. Han hoppet bare 132,5 meter og var nummer 18 foran finaleomgangen. Der hoppet han 135 meter og endte som nummer 17.

Andreas Granerud Buskum og Anders Håre kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.