Sport

Oilers er klare for finalen etter maratonthriller mot Vålerenga

Etter 93 minutter kom avgjørelsen. Nå venter Storhamar i finalen for Oilers.

SLO TILBAKE: Oilers lå under i stort sett hele kampen, men klarte å slå tilbake og sikre forlenging.
  • Mats Slaastad Birkelund

4–5 (2-1, 1-0, 1-3, 0-0, 0-1)

JORDAL AMFI (Aftenbladet): – Det utrolig moro å spille sudden death. Det er sluttspillhockey. Og når vi tar det tilslutt er det helt herlig. Det er utrolig deiling. Dette er den beste måten å vinne på, sier Christian Dahl-Andersen.

Stavanger Oilers er klare for finalen i sluttspillet etter 5-4-seier over Vålerenga i kveld. Det måtte fem perioder og 93 minutter til for å avgjøre kveldens kamp. Nick Plastino scoret med et vakkert skudd fra blålinjen.

– Det føles veldig bra. Det har vært en maratonkamp. Vi håpet at pucken skulle sprette vår vei. Vi må gi mye kreditt til Vålerenga for å spille en bra kamp i dag. De jobber hardt og kjemper.Vi er glad for å få denne seieren, sa Nick Plastino til TV2 etter kampslutt.

Oilers lå under 1–3 og 2-4. Så satte Jean-Michel Daoust og Kristian Forsberg inn reduseringen og utligningen som sørget for overtid.

BEST: Vålerenga har vært svake til nå i semifinalen, men på lørdag spilte de bra.

– Jeg tror jeg aldri har vært med på å spille en så lang kamp før. Vi blir jo slitne og det er mye rart man gjør. Men vi klarer å dra det lengste strået og det er ufattelig deilig, sier Kristian Forsberg, som satte inn den viktige 4-4-scoringen i tredje periode. Oilers startet den fjerde semifinalen svakt. Petter Thoresen måtte frem med hårføneren i første pause. Oilers begynte å våkne, men var ikke på sitt vante nivå før i tredje periode.

– Vi blir jo feid av banen i starten og henger ikke med på notene i det hele tatt. Tredje periode spiller vi bra og får betalt. Og i sudden så er det jo litt tilfeldigheter, men vi har vært det ene hakket vassere i hele denne serien. Så det er ikke tilfeldig at det bikker vår vei, sier Christian Dahl-Andersen.

Oilers fortsatt ubeseiret i sluttspillet. 4–0 mot Vålerenga er ydmykelse. Selv om de fleste kampene har endt med ettmålsseier og har vært både tette og jevne var Oilers hele veien det beste laget.

– Dette var bittert. Det var ikke slik vi ønsket det. Vi får takke oss selv. Vi har bra tak på kampen etter andre periode og blir enige om å fortsette å kjøre på. Så legger vi oss nedpå i stedet. Vi er altfor svake mentalt. Vi hadde bare ett skudd på mål. Da fortjener vi ikke å gå videre, sier Espen "Shampo" Knutsen til TV2. – Sjetteplass i serien og ut i semifinalen er ikke godt nok til å være Vålerenga. Men nå må vi lære av dette og starte serien med en større og bredere tropp. Vi kan ikke tro at vi skal ligge i toppen bare fordi vi har Vålerenga på brystet, sier VIF-treneren.

Nå venter Storhamar i finalen for Oilers, som begynner mandag 6. april.

– De er et veldig godt lag, med spillere med veldig bra teknikk som orker mye. Det gjelder at vi forbereder oss godt. Og nå har vi ganske god tid på oss, så den må vi bruker godt, sier Forsberg.

Stavanger Oilers er klare for finalen i sluttspillet etter 5-4-seier over Vålerenga i kveld.

Det måtte fem perioder og 93 minutter til for å avgjøre kveldens kamp. Nick Plastino scoret med et skudd fra blålinjen.

Dermed er Oilers fortsatt ubeseiret i sluttspillet.

Det var et Vålerenga med kniven på strupen som gikk aggressivt og hardt ut fra start.

Det betalte seg.

VIF-ledelse

For første gang i denne semifinaleserien gikk Vålerenga opp i ledelsen. Rasmus Juell kriget inn ledelsen etter fem minutter spilt. Daniel Sørvik skjøt fra blålinjen. Juell med styring på skuddet, som Smith reddet. Men returen fikk han over streken.

TILREISENDE: Det var en god delegasjon med sympatier i vest på tribunen.

Etter 12.30 doblet Vålerenga ledelsen. Denne gang var det Jonas Knutsen som satte pucken bak Ruben Smith. Det var dropp i Oilers’ sone. Den vant Oilers. Pucken gikk i vantet bak mål, og spratt overraskende for Adrian Veideman. Gamache vant pucken og spilte ut i slottet til Knutsen. Han satt den opp i nettmaskene.Tre minutter senere kom den viktige reduseringen. Josh Soares pirket inn reduseringen etter et skudd fra Henrik Solberg. En styring satte Søberg ut av spill. Pucken spratt i Søberg, over Søberg og landet bak Søberg. Der kom Soares.

Alle forventet et massivt Oilers-trykk i andre periode. Slik ble det ikke. Det var noe energiløst over Oilers denne lørdagen før påske.

Økte

Istedenfor Oilers-press og utligning økte Jonas Oppøyen ledelsen med en god prestasjon sju minutter ut i perioden. Han hadde pucken bak mål, og gikk rundt og ut foran buret. Med backhand satte han pucken bak Ruben Smith.

Stavanger Oilers ble bedre mot slutten av perioden, men fortsatt langt unna toppnivået.

Vålerenga holdt unna og gikk til pause med 3-1-ledelse før siste periode.

Etter fem minutter av den siste perioden gjorde Mats Mostue akkurat det Oilers måtte gå ut og gjøre med en gang. Sette pucken i mål.

Men bare minuttet etter satte Daniel Sørvik inn 4–2. Det trodde han nok skulle holde til seier. Men nei.

Halvveis ut i tredje periode satt Oilers og Jean-Michel Daoust inn 3-4. Plutselig var canadieren alene foran mål etter en dropp. Pucken satte han mellom beinene til Søberg. Filip Gunnarsson knakk køllen i frustrasjon.

Sudden death

Og mer frustrasjon skulle det bli. Fem minutter før slutt satte Kristian Forsberg inn 4-4. Sammen med Soares kom Forsberg to mot en. En perfekt pasning fra Soares sørget for at Forsberg fikk god tid og plass. Pucken satte han i lengste hjørne fra høyre side av isen.

Dermed periode fire.

Den var svært åpen og spennende! Begge lag hadde store sjanser.

Nærmest var Stefan Espeland som hamret pucken i tverrliggeren.

Begge lag begynte å kjenne på melkesyren utover i den fjerde perioden. Mange slitne ben og flere feil tvang seg frem.

Det kom ingen mål i den fjerde perioden.

Det måtte en femte til for å få avgjørelsen.

Der åpnet Vålerenga best. Men Oilers tok over etter hvert. Nick Plastino sendte Oilers til finalen med et skudd fra blålinjen etter 93 minutters spill.

FAKTA

Storhamar – Sparta Sarp. 5-1 (2-0, 2-0, 1-1), sammenlagt 4-1

5405 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (11.12) Jacob Berglund (Joakim Jensen, Magnus E. Haugen), 2-0 (13.30) Lars Løkken Østli (Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen).

2. periode: 3-0 (29.48) Luke Moffatt (Linus Johansson, Erik de la Rose), 4-0 (38.33) Jensen (Larrivée, Patrik Bäärnhielm).

3. periode: 4-1 (56.24) Henrik Malmström (Dion Knelsen, Josh Godfrey), 5-1 (58.16) Skadsdammen (Jensen, Jimmy Andersson).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min. Sparta Sarpsborg 5 x 2 min.

Vålerenga – Stavanger 4-5 (2-1, 1-0, 1-3, 0-0, 0-1), sammenlagt 0-4

3513 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (4.57) Rasmus Juell (Daniel Sørvik, Jonas Oppøyen), 2-0 (12.30) Jonas Knutsen (Simon Gamache), 2-1 (15.40) Josh Soares (Henrik Solberg, Mathias Trettenes).

2. periode: 3-1 (27.02) Oppøyen (Nicklas Bröms).

Mål: 3. periode: 3-2 (45.40) Mats L. Mostue, 4-2 (46.18) Sørvik (Gamache), 4-3 (50.50) Jean-Michel Daoust (Christian Hanson), 4-4 (55.09) Kristian Forsberg (Soares).

4. periode: Ingen.

5. periode: 4-5 (93.00) Nick Plastino (Christian Dahl-Andersen).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Per Gustav Solem, Astor.

Utvisninger: Vålerenga 2 x 2 min. Stavanger 4 x 2 min.

VI FULGTE KAMPEN:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Vålerenga hockey