Sport

Dragons leter etter keeper i USA og Canada

Etter å ha fått nei fra to svenske keeperkandidater, går Storhamar Dragons breiere ut på markedet.

Prioriterer keeper: Storhamar Dragons har bestemt seg for å gå bredt ut for å skaffe keeper neste sesong, etter at to svenske kandidater ble uaktuelle.
  • Terje Midttun

HAMAR (HA.no): – Vi må prioritere en god keeper og har bestemt oss for å gå ut bredt for å finne den riktige kandidaten. Det betyr at vi har etablert kontakter både i USA og Canada for å finne spilleren vi ønsker oss, sier Rune Gulliksen, som er sentral i arbeidet med å skaffe erstatninger for dem som har dratt fra klubben.

Og skal vi tro Rune Gulliksen, kan en løsning på keeperspørsmålet være nært forestående.

Venter på Skadsdammen

– Vi håper å få en løsning i løpet av uka, men vi vet ikke noe sikkert ennå, sier han.

Ellers er Rune Gulliksen veldig godt fornøyd med at såpass mange fra forrige sesongs stall har sagt ja til å fortsette.

– Eirik Skadsdammen mangler fortsatt. For oss er det av stor betydning å få med ham videre, og vi håper han snart setter bokstavene sine på papiret. Når og hvis han kommer på plass, får vi ta en oppsummering og se hva vi eventuelt mangler.

— Vi har mistet fire løpere i Nathan Martz, Martin Blakseth Huse, Fredrik Lystad Jacobsen og Eirik Børresen. Dette er folk som ikke lar seg erstatte i en håndvending med de budsjettene vi har til rådighet. Når det sagt, skal det sies at jeg er veldig fornøyd med at såpass mange allerede har skrevet under.

Spillere med potensial

Med fire løpere og en back ute fra forrige sesong, er det nærliggende å tro at Dragons må plukke inn i alle fall fire nye løpere.

De som helt sikkert blir med neste sesong er Pål Johnsen, Andreas Øksnes, Anders Braavold, Jimmy Andersson, Joakim Jensen, Christian Larrivée, Mads Hansen, Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen, Lars Erik Hesbråten og Linus Johansson (ny). Storhamar venter på underskriftene til Skadsdammen, Magnus Eikrem Haugen og Ole Petter Øvergaard. Så blir det en vurdering om de skal hente inn noen flere utespillere, eventuelt om Trygve Hillestad og Ørjan Mikkelsen får fornyet kontrakt, og hvem og hvor mange som skal tas opp fra U20-stallen. Noen vil også bli hentet inn på tryout.

– Vi ser etter nye spillere med utviklingspotensial som er villig til å gjøre jobben som trengs for å bli bedre, og som har de spesifikke kvalitetene vi er ute etter. I utgangspunktet er ikke dette vanskelig å skaffe, men det har noe med pris å gjøre. Vi er nødt til å holde oss innenfor strammere budsjettrammer enn i fjor.

– Hva vi eventuelt får tak i utenfra, blir også avgjørende for hvem og hvor mange vi plukker fra U20-laget, sier Rune Gulliksen.

Les mer om

  1. Ishockey