Sport

Canada slo Finland og forsvarte VM-tittelen i spennende finale

Regjerende verdensmester Canada slo Finland 2-0 i en tett og jevnt finale i ishockey-VM. Spenningen levde bokstavelig til siste sekund.

Canada kunne løfte pokalen som bevis på at de er verdens beste hockeylag.

Regjerende verdensmester Canada slo Finland 2-0 i en tett og jevnt finale i ishockey-VM. Spenningen levde bokstavelig til siste sekund.

Matt Duchene, som hadde assist på Connor McDavids ledermål i 1. periode, slo inn 2-0 i tomt bur med 0,9 sekund igjen å spille. Først da var det klart at Canada kom til å vinne kampen.

LES OGSÅ:

Les også

Russland ydmyket USA og sikret VM-medalje på hjemmebane

Finland kunne bli første nasjon med seier i U18-VM, U20-VM og elite-VM i samme sesong, men greide ikke å finne noen vei forbi Cam Talbot i Canadas mål. Dermed vant canadierne sitt 26. VM-gull og forsvarte tittelen fra i fjor.

For to spillere ble dagen ekstra spesiell. Canadas kaptein Corey Perry ble 27. medlem av «trippelgullklubben» (OL, VM og Stanley Cup), mens Connor McDavid (19) ble yngste spiller med gull i U18-VM, U20-VM og elite-VM.

Finlands 18-årige supertalent og blivende NHL-spiller Patrik Laine ble kåret til VMs beste spiller, men det var mager trøst søndag.

– Canada var bedre enn oss. Nå føler jeg bare skuffelse. Vi ville virkelig vinne, men det var ikke vår dag, sa Laine, som scoret sju mål i VM.

Unggutt imponerte

Finalen ble som ventet svært tett og spennende, og Connor McDavid ble den store helten med sin scoring i den første perioden. Hans første mål i VM var av den vakre sorten.

McDavid startet angrepet i egen sone, førte pucken i stor fart og ga den til Duchesne rett innenfor blålinjen. Duchenes skudd ble blokkert, men McDavid plukket opp pucken og vippet den elegant i nettaket.

Målet kom etter 11.24 og ble den eneste pucken Finlands keeper Mikko Koskinen slapp inn.

Canada framsto som det klart beste laget i finalen, og Koskinen hadde my å gjøre.

Perfekt

Finland, som slo Canada 4-0 i gruppespillet, kom til et par brukbare sjanser, men slet med å legge noe virkelig press på canadierne.

– Vi visste da vi møttes at vi hadde et lag som kunne vinne VM. Vi er den beste ishockeynasjonen i verden, og vi viste det i dag, sa Duchene til TV4. Canada vant skuddstatistikken hele 33-16. Koskinen reddet 31 av de 32 skuddene som kom mens han var inne på isen, mens Talbot var perfekt og reddet alle 16 skudd finnene fikk mellom stengene.

Kampen fikk en rar avslutning. Etter 2-0-målet strømmet canadierne ut på isen for å feire seieren, men de måtte gå og sette seg igjen slik at pucken kunne droppes og det siste sekundet forsvinne slik at feiringen kunne starte igjen. (©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey