Nye dopingavsløringer: 23 positive prøver fra London-OL

23 utøvere er dopingmistenkt etter at prøver fra London-OL i 2012 ble analysert om igjen med nye metoder.

23 utøvere har testet positivt etter at IOC har retestet utvalgte prøver fra OL i London for fire år siden.
  • 100% Sport

Det opplyser IOC i en pressemelding fredag.

De 23 utøverne fordeler seg på fem idretter og seks nasjoner, skriver Den internasjonale olympiske komité i pressemeldingen. Til sammen ble 265 utvalgte prøver fra London-lekene analysert om igjen, basert på innsamlet informasjon.

Analysen av London-prøvene er ikke ferdig, og det kan komme nye positive prøver i ukene som kommer.

Forrige uke opplyste IOC at det ble funnet 31 positive A-prøver da 454 prøver fra Beijing-lekene i 2008 ble analysert på ny. Nå opplyser IOC at det er gjort funn i ytterligere en Beijing-prøve, slik at antallet positive A-prøver fra 2008 er 32. Med London-prøvene er tallet oppe i 55. Stort intervju med Aftenposten:

Hemmeligholder identitene

Ettersom B-prøvene ikke er analysert, har ikke IOC opplyst identiteten, nasjonaliteten eller idrettstilhørigheten til utøverne som har testet positivt, verken fra Beijing- eller London-lekene. Imidlertid har nasjonale medier i Russland og Spania identifisert en del av dem som nå risikerer diskvalifikasjon og utelukkelse.

– Disse analysene viser igjen vår besluttsomhet i kampen mot doping, sier IOC-president Thomas Bach.

– Vi ønsker å holde dopingbrukerne borte fra OL i Rio de Janeiro, og det er derfor vi handler så raskt nå. Jeg har allerede utnevnt en disiplinærkommisjon som har fullmakt til å ta de nødvendige avgjørelser på vegne av IOC.

Ifølge IOC er analysene utført med de aller nyeste vitenskapelige metoder. Prøvene til utøvere som er aktuelle for deltakelse i Rio-lekene er prioritert.

Utøverne, deres nasjonale olympiske komiteer og nasjonale særforbund er informert om de positive A-prøvene. (©NTB)